Trendystyle | Beauty | Dit jaren ’70 laagjeskapsel is supercool maar zie jij iets bijzonders?

Dit jaren ’70 laagjeskapsel is supercool maar zie jij iets bijzonders?

Tijdens de Fashion Week spotten we influencer Melanie Kieback met een supercool jaren ’70 laagjeskapsel. Toch klopte het niet helemaal.

Kapseltrends 2023. Jaren '70 laagjeskapsel
Kapseltrends 2023. Melanie Kieback met jaren ’70 laagjeskapsel bij Diesel voor herfst winter 2023 2024. Foto Charlotte Mesman

Iedere streetstyle fotograaf heeft zo zijn favorieten. Eén van die van mij is de Duitse influencer Melanie Kieback. Ik vind haar enorm stijlvol en charismatisch. Bij de show van Diesel voor herfst winter 2023 2024 presenteerde ze zich in een pittige outfit van spijkergoed met krokodillenprint maar het was vooral haar jaren ’70 laagjeskapsel dat mijn aandacht trok.

Jaren ’70 laagjeskapsel

Kapseltrends 2023. Jaren '70 laagjeskapsel
Kapseltrends 2023. Melanie Kieback met jaren ’70 laagjeskapsel bij Diesel voor herfst winter 2023 2024. Foto Charlotte Mesman

Om het kapsel goed te kunnen analyseren heb ik er van alle kanten de camera op gezet. Het kapsel is sterk gelaagd geknipt met een – hoe afschuwelijk het ook klinkt – lange mat aan de achterkant. Van voren heeft het een pony waar, net zoals in de rest van de coupe, beweging in zit.

Tijdens het fotograferen verbaasde ik me er wel een beetje over hoe snel het haar van Melanie was gegroeid. In Parijs had ik haar nog met een korte pixie cut gezien. Toch kon ik in de lange mat van achteren geen extensies ontdekken.

Pixie cut

Kapseltrends 2023. Pixie cut
Kapseltrends 2023. Melanie Kieback met pixie cut bij Prada voor herfst winter 2023 2024. Foto Charlotte Mesman

Het antwoord op mijn vraag kwam gisteren bij Prada. Daar spotte ik de influencer, ditmaal gekleed in het zwart, met haar gebruikelijke superkorte en vlotte pixie cut. De conclusie kan dus niet anders zijn dan dat het laagjeskapsel dat we bij Diesel spotten een pruik was!

Gepersonaliseerde pruik

Maar dan wel een supercoole pruik. Volgens mij is daar wel een kapper overheen gegaan. En hiermee hebben we meteen een supercool maar gewaagde stijltruc te pakken: heb je een bijzondere gelegenheid dan zou je kunnen overwegen om eens voor een pruik te gaan maar wel eentje die je door een kapper laat personaliseren. Het mag misschien kostbaar klinken maar heb je eenmaal zo’n op maat gemaakte pruik dan kun je er lang plezier van hebben.

Bekijk onze streetstyle foto’s maar eens en geef het toe. Is dat jaren ’70 kapsel niet supercool?

Klik hier voor de kapseltrends voor de heren

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Door

Charlotte

Charlotte Mesman is Fashion & Beauty Director van Trendystyle.nl. Ze werkte als model in Milaan, was advocaat en richtte Trendystyle op. Elk seizoen is ze bij de Fashion Weeks in Milaan en Parijs te vinden.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE