Trendystyle | Beauty | Make-up 2024: oogschaduw in kleuren van de hemel bij Chanel

Make-up 2024: oogschaduw in kleuren van de hemel bij Chanel

De make-up voor de modeshow van Chanel voor winter 2024 2025 was geïnspireerd door de kleuren van de hemel boven Deauville…

Blauwe oogschaduw bij Chanel voor herfst winter 2024 2025. Model Kim Schell
Blauwe oogschaduw bij Chanel voor herfst winter 2024 2025. Model Kim Schell. Foto Charlotte Mesman

De nieuwe modecollectie voor herfst winter 2024 2025 van Chanel is geïnspireerd door Deauville, de legendarische Franse kustplaats waar Coco Chanel haar eerste boetiek opende en haar grootste toekomst tegemoet ging.

De modeshow waarin het Franse maison deze nieuwe wintercollectie op 5 maart 2024 presenteerde, opende met een korte film met Penélope Cruz en Brad Pitt als glamoureus stel in de hoofdrol, een ode aan de bekende movie A Man and A Woman van Claude Lelouch (1966). Als de twee in een restaurant dineren, verschijnt Nederlands model Rianne van Rompaey als serveerster op het witte doek.

Goudkleurige oogschaduw bij Chanel voor herfst winter 2024 2025. Model Rianne van Rompaey
Goudkleurige oogschaduw bij Chanel voor herfst winter 2024 2025. Model Rianne van Rompaey. Foto ADVERSUS

Het was wederom Rianne die – tegen de achtergrond van projecties van de promenade van Deauville bij zonsop- en ondergang – de show van Chanel opende en wel met een enorme flaphoed op haar hoofd. Flaphoeden als deze zijn het Leitmotiv in deze romantische en cinematografische collectie en vormen een vette knipoog naar het Franse kustplaatje in een ver verleden.

Tweed vierde zoals altijd de boventoon. Maar op de catwalk showden ook vloeiende maxi-jurken en –rokken met een negligé-achtige air. Topjes en blazers werden gedragen met een riem die de taille accentueerde. In deze collectie verder veel knitwear, soms zelfs met afbeeldingen van zeezichten, lange tweed jassen en tweed setjes, soms met broek, soms met rok. Verder opvallende veel hoge laarzen in taupekleurig suède of in het zwart.

De make-up bij Chanel

Roze oogschaduw bij Chanel voor herfst winter 2024 2025. Model Lulu Tenney
Roze oogschaduw bij Chanel voor herfst winter 2024 2025. Model Lulu Tenney. Foto ADVERSUS

De cinematografische invloeden in de collectie komen terug in de make-up. De ogen van meerdere modellen zijn opgemaakt met levendige of pastelkleurige oogschaduwtinten die de veranderende kleuren van de hemel van Deauville oproepen. Blauw, roze, maar ook kleuraccenten als bruin en goudlamé.

Blauwe oogschaduw bij Chanel voor herfst winter 2024 2025. Model Kim Schell
Blauwe oogschaduw bij Chanel voor herfst winter 2024 2025. Model Kim Schell. Foto Charlotte Mesman

Geen model had dezelfde make-up look. Soms waren de kleuren aangebracht in krachtige, grafische lijnen, zoals het turkoois op de oogleden van model Kim Schell, soms waren ze vervaagd tot zachte, diffuse schakeringen, zoals de goudachtige schaduw op de oogleden van Rianne van Rompaey. De lippen waren neutraal zodat de ogen centraal stonden. Een gezonde, stralende teint maakte de look compleet.

Roze oogschaduw bij Chanel voor herfst winter 2024 2025
Roze oogschaduw bij Chanel voor herfst winter 2024 2025. Foto Charlotte Mesman

Romantische kapsels met extra grote hoeden

Romantische, warrige kapsels maakten de look compleet. Veel modellen droegen hun haar in zachte, losse golven of lage, rommelige knotjes, met lokken die het gezicht omlijstten voor een natuurlijk gevoel.

Maar het ster accessoire waren, zoals gezegd, de grote flaphoeden die door veel modellen werden gedragen en die waren verrijkt met brioches. Ze gaven de look een ‘20s meets the 70s’-twist en creëerden de nonchalant-elegante mood die je je zo voorstelt bij een Chanel vrouw die over de promenade van Deauville slentert.

Klik hier voor de beauty trends van de heren op ADVERSUS

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Door

Charlotte

Charlotte Mesman is Fashion & Beauty Director van Trendystyle.nl. Ze werkte als model in Milaan, was advocaat en richtte Trendystyle op. Elk seizoen is ze bij de Fashion Weeks in Milaan en Parijs te vinden.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE