Trendystyle | Fashion | Givenchy voor lente zomer 2024: Parisienne met pit, Audrey Hepburn

Givenchy voor lente zomer 2024: Parisienne met pit, Audrey Hepburn

De collectie van Givenchy voor lente zomer 2024 staat in het teken van contrasten. Ragfijne jurken worden afgewisseld door boxy blazers…

Givenchy voor lente zomer 2024
Modecollectie Givenchy voor lente zomer 2024. Photo courtesy of Givenchy

De collectie van Givenchy voor lente zomer 2024 is één en al Parijse elegantie. De mood swingt heen en weer tussen delicate jurken in gedrapeerde chiffon en de sterke lijnen van overjassen en blazers met brede schouders (tailoring is hier het sleutelwoord). Een rode lijn in de collectie is de kokerrok die tot bijna op de enkel reikt. Creatief brein achter deze nieuwe zomercollectie is Matthew M. Williams.

Contrasten bij Givenchy voor lente zomer 2024

Givenchy voor lente zomer 2024
Photo courtesy of Givenchy

De show opent met creaties in het zwart. Een zwart tailleur, een doorzichtige zwarte jurk, een zwarte lange overjas met daaronder zwarte kousen en pumps en dan wederom een ragfijne doorzichtige jurk, nu in het zwart met huidskleur en handgeschilderde bloemen. Het spel tussen sterke en delicate lijnen wordt meteen duidelijk. Het is een contrast dat we in de hele collectie zullen tegenkomen.

Geraffineerde kleuren

Givenchy voor lente zomer 2024
Photo courtesy of Givenchy

Ook van het kleurenpalet krijgen we gelijk een idee. Dat is geraffineerd en ingetogen: zwart en huidskleuren dus, maar ook crèmekleuren, vanille, roestbruin, chocoladebruin, bleekblauw, hier en daar onverwachts onderbroken door felle tinten als rood, kobaltblauw, helgeel. Een opvallend voorbeeld van het kleurspel is de delicate huidskleurige top met gedrapeerde bleekblauwe rok die met felrode, dijhoge pantykousen en felrode pumps worden geshowd.

Pittig

Givenchy voor lente zomer 2024
Photo courtesy of Givenchy

Al met al is het een übervrouwelijke collectie maar dan wel eentje met pit. We noemden al de stoere blazers en overjassen met power shoulders, grote revers en boxy volumes. Voeg daar de leren creaties aan toe: een bruinleren lange rok met bloemen maar ook pittige zwartleren rokken – eentje wordt zelfs opgehouden door gespen – en de zwartleren power blazer. Om het nog maar niet te hebben over de zwartleren gedrapeerde mini-jurk.

Audrey Hepburn

Givenchy voor lente zomer 2024
Photo courtesy of Givenchy

Voor de avond keert Williams terug naar de Parijse vrouwelijkheid die als een rode lijn door deze nieuwe collectie van Givenchy voor lente zomer 2024 loopt. Inspiratiebron voor de zwarte avondjurken is hier ongetwijfeld Audrey Hepburn. De jurken zijn lang met een slank silhouet en opvallende details, zoals de decolletés in kant, de hoge splitten, de draperieën, de zilverkleurige franjes, de lange zwarte handschoenen (oh zo Audrey!).

Givenchy voor lente zomer 2024
Photo courtesy of Givenchy

En dan met de laatste outfits keert Williams dan toch weer terug naar die sterke, stoere stroming in zijn collectie met strenge tailleurs met lange zwarte rokken en respectievelijk een zwart smoking jasje en een witte blazer, gevolgd door een lange mouwloze chocoladebruine avondjurk en tot slot een zwarte jurk in boterzacht leer met draperieën.

Bekijk de catwalkfoto’s maar eens en laat je inspireren voor jouw modelook.

Klik hier voor de modecollecties voor de heren op ADVERSUS

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Door

Charlotte

Charlotte Mesman is Fashion & Beauty Director van Trendystyle.nl. Ze werkte als model in Milaan, was advocaat en richtte Trendystyle op. Elk seizoen is ze bij de Fashion Weeks in Milaan en Parijs te vinden.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE