Trendystyle | Fashion | Mode look van de dag: het tennisrokje met plooitjes en lage taille

Mode look van de dag: het tennisrokje met plooitjes en lage taille

Volgens de modetrends voor herfst winter 2022 2023 gaan we weer aan de minirok. De must-have: een micro tennisrokje.

Modetrends voor herfst winter 2022 2023
Modetrends voor herfst winter 2022 2023: het tennisrokje. Photo courtesy of Miu Miu

De modetrends voor herfst winter 2022 2023 liegen er niet om: het minirokje is terug. Dat komt door de invloeden uit de jaren ’90 en 2000 (Y2K) die ook het komende seizoen in de mode te vinden zijn.

Qua minirokken is het aanbod in de modecollecties groot. We hebben de keuze uit allerlei stijlen dus voor iedereen moet er wel een kort rokje te vinden zijn. Met pantykousen en lange laarzen is deze look geschikt voor nagenoeg elke leeftijd.

Modetrends voor herfst winter 2022 2023
Modetrends voor herfst winter 2022 2023: het tennisrokje. Photo courtesy of Miu Miu

Maar wil je helemaal up-to-date zijn, schitter deze winter dan in een micro tennisrokje à la Miu Miu. Alle reden om deze look uit te roepen tot ‘look van de dag’.

Raf Simons, geestelijke vader van Miu Miu, borduurt met deze must-have voort op de geniale microrokjes (weinig meer dan kakibroeken die net boven het kruis, sorry voor dit oneerbiedige woord, waren afgeknipt) van afgelopen zomer.

Net zoals die cult rokjes heeft het deze nieuwe minirok voor herfst winter 2022 2023 een lage taille. En net zoals bij het zomerrokje piept er underwear boven de lage taille uit. Dit keer is dat een zijdenachtige boxershort.

Tip: draag je een kledingstuk met een lage taille, werk dan ook eens met underwear die daarboven uitkomt.

De plooitjes en de gekleurde streepmotieven van de nieuwe Miu Miu minirok zijn duidelijk geïnspireerd door het klassieke tennisrokje. En dat maakt deze rokjes supercute! De combinatie met een stoere leren riem is onverwacht, en voegt een mannelijk element aan deze look toe.

Hiermee past Miu Miu een bekende stijlregel toe: combineer supervrouwelijke elementen met één of meerdere mannelijke elementen voor een verrassende fashionista feeling (onthouden voor je eigen looks!).

Onder het rokje showt Miu Miu ballerina’s met lange kousen. Snoezig, al hoewel niet erg praktisch voor de winter. Wat ons betreft mag je er ook een paar stoere hoge laarzen bij halen. Maar al met al levert deze look volgens ons enorm veel inspiratie voor onze modelooks voor komende winter.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Door

Charlotte

Charlotte is Fashion & Beauty Director van Trendystyle. Ze werkte als model in Milaan, was advocaat en richtte Trendystyle op. Elk seizoen is ze bij de Fashion Weeks in Milaan en Parijs te vinden.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)