Trendystyle | Beauty | Dit doen omega-3-vetzuren (en visolie capsules) voor je gezondheid

Dit doen omega-3-vetzuren (en visolie capsules) voor je gezondheid

We zouden twee keer per week vette vis moeten eten. Lukt dat niet, dan kun je een tekort aan omega-3-vetzuren aanvullen met visolie capsules.

Dit doen omega-3-vetzuren (en visolie capsules) voor je gezondheid
Dit doen omega-3-vetzuren (en visolie capsules) voor je gezondheid

Visolie heeft de laatste jaren als voedingssupplement aan populariteit gewonnen, en daar is een goede reden voor. Het is een rijke bron van twee essentiële omega-3-vetzuren, eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). Deze vetzuren spelen een cruciale rol bij verschillende lichaamsfuncties. Het is aangetoond dat ze tal van gezondheidsvoordelen bieden. Visolie capsules zijn een gemakkelijke manier om je inname van omega-3 aan te vullen. Maar wat doen omega-3-vetzuren voor je lichaam? En wanneer heb je baat bij een voedingssupplement als visolie capsules of pillen?

De rol van omega-3-vetzuren in ons lichaam

Omega-3-vetzuren zijn essentiële vetten die het lichaam niet zelf kan aanmaken. Ze moeten via de voeding worden verkregen, voornamelijk uit vette vis zoals zalm, makreel en sardines. Van EPA en DHA is aangetoond dat ze talrijke voordelen voor de gezondheid hebben, waaronder het verminderen van ontstekingen, het verbeteren van de gezondheid van het hart en het ondersteunen van de hersenfunctie.

  • Ontstekingen verminderen: chronische ontsteking wordt in verband gebracht met verschillende gezondheidsproblemen, waaronder hartaandoeningen, kanker en auto-immuunziekten. EPA en DHA zouden ontstekingsremmende eigenschappen hebben. Deze voedingsstoffen kunnen helpen bij symptomen van ontstekingsaandoeningen zoals reumatoïde artritis, inflammatoire darmziekten en astma.
  • Goed voor het hart: aangetoond is dat EPA en DHA de gezondheid van het hart ondersteunen. Ze zouden een positieve werking hebben op het triglyceridengehalte, de bloeddruk en kunnen helpen om vetophoping in de slagaders tegen te gaan.
  • Ondersteuning van de hersenfunctie: DHA speelt een cruciale rol in de ontwikkeling en functie van de hersenen. Adequate inname van DHA blijkt het geheugen en de cognitieve functie te ondersteunen en zelfs een positieve invloed te hebben op ons humeur.

Wat visolie supplementen voor ons kunnen doen?

Volgens de American Heart Association moeten vrouwen streven naar een consumptie van tenminste twee porties vette vis per week. Uit een onderzoek gepubliceerd in de Journal of the American Dietetic Association bleek echter dat slechts 25% van de vrouwen aan deze aanbeveling voldoet. Hoewel vette vis de primaire voedingsbron van EPA en DHA is, consumeren we vaak niet genoeg van deze voedingsmiddelen om aan onze dagelijkse behoefte te voldoen, misschien ook omdat je vegetariër bent of omdat je gewoonweg niet van vis houdt. Ga maar eens bij jezelf na of je tenminste twee keer per week (vette) vis eet!

Kom je vette vis en dus omega-3-vetzuren tekort, dan kun je dit gemakkelijk aanvullen met visolie supplementen. Visolie pillen zorgen ervoor dat je voldoende van deze voedingsstoffen binnenkrijgt.

Bij het kiezen van een visolie supplement is het belangrijk om te zoeken naar visolie capsules of pillen die zowel EPA als DHA bevatten en vrij zijn van verontreinigingen zoals kwik en PCB’s. Het is ook aan te raden om een supplement te kiezen dat zowel EPA als DHA bevat.

Visolie capsules kunnen dus een waardevolle aanvulling zijn op je dagelijkse voedingspatroon. Visolie kan een wisselwerking met sommige medicijnen hebben. Raadpleeg daarom altijd een arts of voedingsdeskundige voordat je met een nieuw supplement begint om de juiste dosering te bepalen en ervoor te zorgen dat deze is afgestemd op je individuele gezondheidsbehoeften.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.nl, het lifestyle magazine voor trendy vrouwen.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE