Trendystyle | Fashion | Ballonjurken zijn dé fashion must-have voor zomer 2024

Ballonjurken zijn dé fashion must-have voor zomer 2024

Update je modelook voor lente zomer 2024 met een ballonjurk of een rok met zo’n opbollend volume. Het is dé fashion must-have van het seizoen.

Ballonjurken zijn dé fashion must-have voor zomer 2024
Ballonjurken zijn dé fashion must-have voor zomer 2024. Bettina Looney in Stella McCartney. Foto Charlotte Mesman

Fashionista’s weten het vast al. Ballonvormen zijn een huge modetrend voor lente zomer 2024. Het motto is ‘pump up the volume’. The bigger the better. Dit geldt voor jurken, maar ook voor rokken, overjassen, tops en mouwen. De mode nodigt ons uit om onze plek in de wereld in te nemen en ons vooral niet klein te maken.

Ballonjurken op de catwalks voor lente zomer 2024

Eén van de catwalks voor lente zomer 2024 waar we de ballonvorm volop tegenkwamen, was Stella McCartney. De ontwerpster showde lange en korte ballonjurken en geborduurde onderbroeken met tops en ballonmouwen die tijdens het lopen opbolden tot vleugels.

Ballonjurken voor lente zomer 2024
Ballonjurken zijn dé fashion must-have voor zomer 2024. Bettina Looney in Stella McCartney. Foto Charlotte Mesman

Tijdens de afgelopen Paris Fashion Week van dit voorjaar – toen de modecollecties voor herfst winter 2024 2025 werden geshowd – spotten we dan ook volop ballonvormen in de streetstyle mode. Allereerst, logisch, bij Stella McCartney. Vooral het korte ballonjurkje bleek in de smaak te vallen bij de fashionista’s.

Bettina Looney droeg een witte exemplaar met daaronder hoge afzaklaarzen. Meredith Duxbury droeg de lichtblauw variant met daaronder een paar kunstzinnige witte muiltjes. Dit soort jurken hebben niet veel nodig.

Ballonjurken voor lente zomer 2024
Ballonjurken zijn dé fashion must-have voor zomer 2024. Meredith Duxbury in Stella McCartney. Foto Charlotte Mesman

Overigens was Stella niet de enige die met grote, ronde vormen speelde. Zo zagen we deze volumes ook op de catwalk van Altuzarra in de vorm van onder meer een lange mouwloze ballonjurk in het wit, maar ook een rode mantel met dezelfde rondingen. Nicolas Ghesquire koos voor Louis Vuitton voor ballonmouwen en Miu Miu kwam met minuscule ballonvormige rokjes.

Ballonjurken en –rokken zien ook volop in de voorjaars- en zomercollecties van de grote modeketens te vinden. Van lange ballonrokken tot jurken met een strak lijfje en een korte ballonrok. Je hoeft dus niet per se diep in de buidel te tasten om met deze nieuwe modetrend voor lente zomer 2024 te experimenteren.

Hoe draag je ballonvormen?

Een beetje dramatiek mag als het op deze statement vormen aankomt. Combineer een ballonrok met meer gestroomlijnde, minimalistische items om de look in balans te brengen. Zo kan een ballonrok casual worden gedragen met een simpel T-shirt en sneakers, of voor de avond met een bodysuit en hakken. Voor een balloneffect van top tot teen kies je voor een volumineuze jurk en laat je silhouet voor zich spreken.

Klik hier voor de modetrends voor de heren op ADVERSUS

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Door

Charlotte

Charlotte Mesman is Fashion & Beauty Director van Trendystyle.nl. Ze werkte als model in Milaan, was advocaat en richtte Trendystyle op. Elk seizoen is ze bij de Fashion Weeks in Milaan en Parijs te vinden.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE