Trendystyle | Fashion | Hoe kies je de juiste maat kinderkleding: een praktische gids voor ouders

Hoe kies je de juiste maat kinderkleding: een praktische gids voor ouders

Het kiezen van de juiste maat voor kinderkleding is een uitdaging maar er zijn een aantal tips die je kunnen helpen.

Hoe kies je de juiste maat kinderkleding: een praktische gids voor ouders
Hoe kies je de juiste maat kinderkleding: een praktische gids voor ouders

Kinderkleding: ze groeien eruit voordat ze het aan hebben gehad. Een bekend probleem? We gaan je helpen! Het kiezen van de juiste maat is een uitdaging maar er zijn een aantal tips die je kunnen helpen. En bestaat er zoiets als het perfecte kledingstuk dat past en lang meegaat? Je leest het allemaal hier! In deze praktische gids zullen we enkele tips delen om ouders te helpen bij het kiezen van de juiste maat kinderkleding, lees dus snel verder!

Maat nemen

Een van de eerste stappen bij het kiezen van de juiste maat kinder kleding is het correct opmeten van je kind. Dit kan gedaan worden met behulp van een meetlint en een maattabel van het kledingmerk. Meet de borstomvang, taille, heupen, binnenbeenlengte en lengte van je kind om de juiste maat te bepalen. Het is ook handig om rekening te houden met de groeisnelheid van je kind en eventuele speciale wensen zoals ruimte voor luiers.

Na het opmeten van je kind is het belangrijk om rekening te houden met de pasvorm van de kleding. Sommige kinderen houden van strakke kleding terwijl anderen de voorkeur geven aan losse en comfortabele kleding. Let op de stijl en pasvorm van de kledingstukken en kies wat het beste past bij de voorkeuren van je kind.

Jongens dragen natuurlijk vaak jeans, en die zijn helemaal lastig om te scoren, vooral als je wilt dat ze lang meegaan. Hoe check je de maat voor een jeans jongens? Begin bij het begin: controleer de taillemaat, de lengte en de pasvorm van de jeans om ervoor te zorgen dat ze goed zitten. Het is ook handig om te kijken naar de stijl van de jeans, zoals skinny jeans, regular fit of baggy jeans, afhankelijk van de voorkeuren van je zoon. Die mag er ook iets van vinden natuurlijk!

Stijl en trends

Naast de maat en pasvorm, is het ook belangrijk om rekening te houden met de stijl en trends van kinderkleding. Kies kleding die past bij de persoonlijkheid en interesses van je kind. Voor jongens die van een stoere look houden, zijn jeans een goede keuze. Jeans zijn tijdloos en veelzijdig, en kunnen gemakkelijk worden gecombineerd met verschillende tops en schoenen.

Probeer de kleding altijd eerst

Het is altijd een goed idee om de kleding eerst te passen voordat je het koopt. Neem je kind mee naar de winkel en laat hem de kleding passen. Zo kun je er zeker van zijn dat de kleding goed past en comfortabel zit. Als je online shopt, zorg er dan voor dat je de maattabel van het merk raadpleegt en indien nodig de kleding kunt retourneren.

Koop kleding op de groei

Als je twijfelt tussen twee maten, is het vaak verstandig om de grotere maat te kiezen. Kinderen groeien snel en het kan handig zijn om wat ruimte te hebben in de kleding voor groei. Je kunt altijd de broekspijpen omslaan of een riem gebruiken om de kleding passend te maken.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.nl, het lifestyle magazine voor trendy vrouwen.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE