Trendystyle | Fashion | Modetrends | Zit jouw cocktailjurk voor de Feesten 2022 hierbij?

Zit jouw cocktailjurk voor de Feesten 2022 hierbij?

Ben jij al klaar voor de Feesten 2022? Heb jij je al in de feestmode voor 2022 verdiept. We lichten twee cocktailjurken uit. Maak je keuze.

Cocktailjurken voor de Feesten 2022
Cocktailjurken voor de Feesten 2022. Photo courtesy of Ermanno Scervino

Als het op de feestmode voor 2022 aankomt, dan mogen we alle kanten uit. Aan de ene kant gaan we op de klassieke toer, aan de andere kant is de feestmode dit jaar uitzonderlijk stoer en cool. Het is maar hoe je pet staat. We lichten twee cocktailjurken uit waarin we deze extremen tegenkomen.

Zwartfluwelen cocktailjurk

Feestmode 2022
Zwartfluwelen cocktailjurk van Ermanno Scervino. Photo courtesy of Ermanno Scervino

Je hoeft maar een boetiek of grote winkelketen binnen te lopen en je weet het: zwartfluweel is een huge trend in de feestmode voor 2022. Het is letterlijk overal, en wel in de meest klassieke uitvoeringen. Geklede zwartfluwelen broekpakken, zwartfluwelen lange jurken, zwartfluwelen blazers en kamerjasjes, al dan niet met een fonkeltje. De herinnering aan de modecollecties van Giorgio Armani uit de jaren ’90 dringt zich wel héél sterk op. Een zwart baretje erbij, en je hebt een Armani look ten voeten uit.

In die lijn liggen ook de zwartfluwelen cocktailjurken die we december 2022 volop gaan dragen. Met zo’n jurkje kan het niet misgaan. Klassiek maar pittig, vrouwelijk, gekleed maar frivool. Voor een klassieke look ten voeten uit combineer je deze cocktailjurken met lange handschoenen en een hooggehakte sandaaltjes.

Stoer in bikercore stijl

Feestmode 2022
Zwartleren cocktailjurk van Ermanno Scervino. Photo courtesy of Ermanno Scervino

Ben je een stoer type dan is de cocktailjurk in bikercore stijl vast helemaal jouw ding. Denk hierbij aan zwartleren cocktailjurken. Zwartleer is, net zoals fluweel, een enorme modetrend voor winter 2022 2023. De modellen voor de komende Feesten zijn schitterend, met studs, fonkeltjes maar ook met uitsparingen, inkepingen, laser cuts.

Met dit soort cocktailjurken kun je helemaal uitleven in Matrix stijl, tot en met stoere overknee laarzen toe. Ideaal voor degenen die niet van hakken houden maar ook voor als je kouwelijk bent aangelegd.

Bekijk de foto’s maar eens een laat je inspireren.

Nog twee opmerkingen. Eén: zie je hoe weinig modeaccessoires eraan te pas komen? En twee: voor het geval je het nog niet wist, total black is back.

Klik hier voor de modetrends voor de heren

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.nl, het lifestyle magazine voor trendy vrouwen.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE