Trendystyle | Beauty | Zo herstel je beschadigd haar. Easy!

Zo herstel je beschadigd haar. Easy!

Herstel en bescherm je haar met deze tips. Het geheim zit ‘m in een dagelijkse verzorging en de juiste haarverzorgingsproducten.

Zo herstel je beschadigd haar. Easy!
Zo herstel je beschadigd haar. Easy!

We streven allemaal naar glanzend, gezond en prachtig haar, maar dagelijkse stressfactoren en stylinggewoontes kunnen onze lokken beschadigen. Gelukkig is er goed nieuws voor iedereen die droomt van prachtig haar. Met een goede, dagelijkse haarverzorging en de juiste hair care producten houd je je haar gezond en glanzend. Lees hoe je beschadigd haar kunt herstellen, wat je beter wel en niet kunt doen, en vooral ook hoe je je haarverzorgingsproducten kiest. Die laatste zijn steeds geavanceerder.

Hoe beschadigd haar te herstellen

Hoewel je beschadigd haar niet volledig kunt herstellen, kun je wel stappen ondernemen om de gezondheid van je haar te verbeteren. Hier zijn enkele tips om beschadigd haar te herstellen:

 • Gebruik een milde shampoo en conditioner. Kies bij voorkeur een vochtinbrengende shampoos met een minder intensieve, mildere waswerking om te voorkomen dat er te veel olie uit je haar wordt verwijderd.
 • Verlaag de temperatuur van je stylingtools. Hoge temperaturen kunnen je haar beschadigen, dus zet ze de laagst mogelijke temperatuurinstelling.
 • Gebruik één keer per week een haarmasker of diepe conditioner. Dit kan helpen om het vochtniveau in je haar te herstellen en verdere schade te voorkomen.
 • Vermijd het gebruik van heet water bij het wassen van je haar. Heet water kan je haar ontdoen van zijn natuurlijke oliën, waardoor het droog en beschadigd achterblijft.
 • Wees voorzichtig bij het borstelen of kammen van je haar. Wrijf het niet hardhandig droog met een ruwe handdoek maar dep het met bijvoorbeeld een oud T-shirt.  
 • Gebruik een kam met wijde tanden of een borstel die speciaal is ontwikkeld voor het ontklitten van je haar. Begin altijd bij de haarpunten en dus niet bij je haarwortels!

Wat je wel en niet moet doen

Hier zijn enkele do’s en don’ts waarmee je rekening moet houden bij het verzorgen van je haar:

Do’s

 • Gebruik een hittebeschermende spray voordat je hete stylingtools gebruikt. Dit kan schade aan je haar helpen voorkomen.
 • Eet gezond. Je haar heeft voedingsstoffen zoals eiwitten, ijzer en vitamines nodig om gezond te blijven.
 • Laat je haar regelmatig bijpunten. Door je haar elke zes tot acht weken te trimmen, kun je gespleten haarpunten en breuken helpen voorkomen. Laat je het niet bijknippen, dan zal het op den duur op onregelmatige lengtes afbreken en moet er uiteindelijk veel meer af.

Don’ts

 • Was je haar niet elke dag. Als je je haar te vaak wast, kan het zijn natuurlijke oliën verliezen en die heb je juist nodig om je haar te beschermen.
 • Gebruik geen haarelastiekjes die te strak zitten. Strakke haarelastiekjes kunnen je haar breken en schade toebrengen. Trek je haar ook niet dag na dag strak naar achteren.

Hoe je je haarverzorgingsproducten kiest

Het kiezen van de juiste haarverzorgingsproducten kan een groot verschil maken in de gezondheid van je haar. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het kiezen van de juiste producten:

 • Ga voor kwalitatief goede haarverzorgingsproducten. Laat je eventueel door je kapper adviseren.
 • Denk probleemgericht. Analyseer je haartype en het probleem dat je wilt oplossen. Is het droog, dof, broos? Heb je gespleten haarpunten? Waar heeft je haar behoefte aan?
 • Als je droog haar hebt, kies dan voor een vochtinbrengende shampoo en conditioner. Als je vettig haar hebt, kies dan voor een zuiverende shampoo en een lichtgewicht conditioner.
 • Verdiep je in de nieuwe en vooral innovatieve haarverzorgingslijnen. De hair care producten van vandaag de dag zijn steeds geavanceerder.  Schwarzkopf Professional bijvoorbeeld heeft een innovatieve oplossing geïntroduceerd om beschadigd haar nieuw leven in te blazen – de R-TWO haarverzorgingslijn. Aangeraden door kappers, belooft deze lijn een revolutie teweeg te brengen in hoe we omgaan met beschadigd haar. Kortom, koop niet standaard altijd dezelfde shampoo (ook niet omdat je haar in de tijd verandert) maar werk aan je productkennis.
 • Net zoals voor je huid kun je naast basisproducten als een shampoo en conditioner ook speciale producten gebruiken zoals een intensief masker of een beschermende spray. Er zijn tegenwoordig haarverzorgingslijnen die je haar intensief herstellen, het tegelijkertijd beschermen tegen toekomstige schade en het al snel glanzender en zachter maken.

Kortom: het verzorgen van je haar is belangrijk om het gezond en glanzend te houden. Door deze tips te volgen, kun je je beschadigde haar herstellen, verdere schade voorkomen en de juiste haarverzorgingsproducten voor jouw haartype kiezen.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.nl, het lifestyle magazine voor trendy vrouwen.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE