Trendystyle | Niet gecategoriseerd | Dit zijn de grootste jurkentrends voor lente zomer 2024

Dit zijn de grootste jurkentrends voor lente zomer 2024

Kan jij ook niet wachten tot het zomer is? Duik alvast in de jurkentrends voor lente zomer 2024. Veel jurken kun je nu al aan!

Dit zijn de grootste jurkentrends voor lente zomer 2024
Dit zijn de grootste jurkentrends voor lente zomer 2024

Het is weer zover. Het mooie seizoen zit eraan te komen. Dat betekent: jurken! We zetten de grootste jurkentrends voor lente zomer 2024 voor je op een rijtje. Je zult ze ongetwijfeld herkennen in de actuele modecollecties zoals in de jurken van Omoda.  

Dit zijn de grootste jurkentrends voor lente zomer 2024

#1 Witte jurken

Een toptrend voor lente zomer 2024 die je moet kennen, is de witte jurk. We zagen ze op nagenoeg alle belangrijke catwalks voorbijkomen. De stijlen lopen uiteen van korte witte jurkjes met een retro uitstraling tot lange romantische witte jurken met draperieën of broderie. Ook witkanten jurken doen het dit seizoen goed. Je zou er zo in kunnen trouwen! Andere trends zijn witte jurken met stroken voor een landelijk gevoel en sneeuwwitte slip dresses voor een superchique look.

#2 Ballonjurken

Een model dat dit seizoen bijzonder in-trend is, is de ballonjurk. Dit soort jurken bestaan meestal uit een lijfje met daaronder een ballonvormige rok. Die kan kort, midi of lang zijn. Wil je helemaal up-to-date zijn, dan is dit toch echt wel jouw model.

#3 Van mini tot maxi

Qua lengtes mag dit seizoen volgens de jurkentrends eigenlijk alles: van mini tot midi tot maxi. Vooral de maxi-jurk laat zich gemakkelijk dragen. Je kunt deze jurk al vroeg in het seizoen aan en er hoeft maar weinig styling aan te pas te komen. Bij fris weer draag je je lange jurk met boots of sneakers (sneakers onder jurken zijn weer helemaal hot), bij strandweer heb je genoeg aan een slippertje en voor een feestelijke gelegenheid haal je er hoge hakken bij. Moet het een beetje officiëler zijn, dan draag je er een blazer over.

#4 Kleuren en prints

Deze zomer gaan we opvallend veel effen kleuren zien. We zeiden het al: wit is een toptrend. Zwart is ook weer helemaal cool. Maar denk ook aan rood, allerlei groentinten, blauw en roze. Een andere modekleur die momenteel heel populair (en superchic) is, is donkerrood. Verder zijn er jurken – ook hier weer van mini in maxi – in denim. En prints natuurlijk. Ruiten, maar ook luipaardprints en bloemenprints.

#5 Doorzichtige jurken

Een andere trend die je het leven er niet gemakkelijker maar wel spannender op maakt, is de doorzichtige jurk. Ook die zagen we op veel catwalks voorbijkomen. Dit soort jurken vragen om wat creativiteit als het om je ondergoed gaat. Anders wordt het als je ze naar het strand draagt. Dan gooi je ze gewoon over je bikini of badpak, en klaar ben je.

#6 Strandjurken

Hiermee komen we bij de laatste trend die we je willen signaleren: strandjurken. De jurk is dé strandoutfit bij uitstek voor de komende zomer. Of je nu voor een zwierig mini jurkje, en losvallende tuniek of een zwoele maxi-jurk gaat, je draagt het naar zee. Met sandaaltjes of klassieke teenslippers (want ook die gaan weer terugkomen). Maak je look af met een strandhoed. Jij mag gezien worden!

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.nl, het lifestyle magazine voor trendy vrouwen.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE