Trendystyle | Beauty | Statement haarkleuren voor lente zomer 2024. Rood is dé kleur

Statement haarkleuren voor lente zomer 2024. Rood is dé kleur

De haarkleurtrends voor lente zomer 2024 dagen iedereen uit om nu eens flink een statement te maken. Rood is nog steeds dé haarkleur.

Model Louise Robert met rood haar
Model Louise Robert met rood haar. Foto Charlotte Mesman

Vergeten zijn de pastelachtige haarkleuren en ongewoon knallende tinten als blauw, kanariegeel en groen voor op je hoofd. Het was leuk maar die tijden zijn voorbij. Dat wil niet zeggen dat we met onze haarkleur geen statement meer maken. Juist wel, maar dan op een subtiele manier. Volgens de haarkleurtrends voor lente zomer 2024 gaan we ook dit seizoen weer volop voor rode statement haarkleuren.

Haarkleurtrends voor lente zomer 2024

Haarkleurtrends voor lente zomer 2024. Meredith Duxbury
Haarkleurtrends voor lente zomer 2024. Meredith Duxbury. Foto Charlotte Mesman

Die trend zagen we tijdens de afgelopen Paris Fashion Week van afgelopen februari/maart al aankomen. Schoonheden als Meredith Duxbury, TikTok influencer met een slordige 16 miljoen followers en Marie Gaguech, Franse singer-songwriter, presenteerden zich met klassieke Pippi Langkous rode lokken.

Haarkleurtrends voor lente zomer 2024. Marie Gaguech
Haarkleurtrends voor lente zomer 2024. Marie Gaguech. Foto Charlotte Mesman

Ook topmodel Louise Robert houdt vast aan haar rode haarkleur. Wel ging ze van het strawberry rood van een paar seizoenen geleden over naar een meer ginger rode haarkleur, net zoals Meredith en Marie.

Model Louise Robert met rood haar. Foto Charlotte Mesman

Ook de sterren kiezen nog steeds graag voor rood. Schoolvoorbeeld is Emma Stone die tegenwoordig een vrij donkere koperrode kleur die wel als ‘cowboy copper’ wordt aangeduid.

Over het algemeen zijn het juist deze koperkleuren, dus warme roodtinten, die het volgens de haarkleurtrends voor lente zomer 2024 goed doen. Koude tinten met een blauwe ondertoon zoals het strawberry rood van een paar jaar geleden zijn passé. Dat moet overigens juist de reden zijn geweest waarom model Steinberg – uniek in haar soort – voor de afgelopen Paris Fashion Week juist deze haarkleur koos 🙂 Om maar te zeggen: haarkleurtrends zijn één ding, maar je eigen persoonlijkheid en stijl staan nog altijd voorop.

Goed om te weten: rood haar is mooi maar vervaagt snel en uitgroei is goed zichtbaar. Met andere woorden: het is high maintenance. Maar als je dat ervoor over hebt, maak je absoluut een statement met rode lokken.

Klik hier voor de beauty trends voor de heren op ADVERSUS   

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Door

Charlotte

Charlotte Mesman is Fashion & Beauty Director van Trendystyle.nl. Ze werkte als model in Milaan, was advocaat en richtte Trendystyle op. Elk seizoen is ze bij de Fashion Weeks in Milaan en Parijs te vinden.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE