Trendystyle | Beauty | Gaan kiss curls een haartrend voor 2023 worden?

Gaan kiss curls een haartrend voor 2023 worden?

Er zijn haartrends die telkens maar weer terugkomen. Dat is ook het geval met kiss curls. Gaat dit een haartrend voor 2023 worden?

Haartrends 2023. Kiss curls bij Dior Haute Couture SS 2023
Haartrends 2023. Kiss curls bij Dior Haute Couture SS 2023. Photo courtesy of Dior

Ooit van kiss curls gehoord? In het Nederlands zou het ‘kus krullen’ zijn maar dat woord valt op in internet, laat staan in de traditionele woordenboeken, niet te vinden. In het Italiaans – zoveel weet ik wel – heten ze tirabaci wat zoiets betekent als het uitlokken van kusjes. Hoe schattig is dat? Feit is dat we ze op de catwalk van Dior Haute Couture voor lente zomer 2023 voorbij zagen komen. Dat betekent natuurlijk niet per se dat kiss curls een haartrend voor 2023 is. Maar grappig is dit haardetail wel.

Kiss curls

Eerst even wat meer over de kiss curls zelf. Dit zijn platte haarlokken die op je voorhoofd of wangen liggen. De lokken hebben de vorm van een omgekeerd vraagteken en je brengt ze met behulp van gel in vorm. Die gel zorgt er dan ook gelijk voor dat ze mooi plat op je gezicht blijven liggen. Kiss curls gaan ver terug in de tijd, naar de jaren ’30.

Terug in de tijd

Riccardo Tisci rakelde ze zo’n zeven jaar geleden op voor de wintercollectie van Givenchy (herfst winter 2015). Die beauty look van die show is inmiddels cult. Tisci ging voor een gigantische hoeveelheid face jewelry en plakte de babyhaartjes van de modellen in grote, sierlijke krullen op zowel voorhoofd als wangen. Het was een spectaculaire look, deels geïnspireerd door Latijns-Amerikaanse subculturen waar we kiss curls wel vaker tegenkomen.

Dior Haute Couture lente zomer 2023

Haartrends 2023. Kiss curls bij Dior Haute Couture SS 2023
Haartrends 2023. Kiss curls bij Dior Haute Couture SS 2023. Photo courtesy of Dior

Maria Grazia Chiuri pakte het voor de Haute Couture modeshow voor lente zomer 2023 wat minder dramatisch aan. Zij koos voor de modeshow van afgelopen januari in Parijs voor strakke gelkapsels – de wet look is een huge modetrend voor 2023 – met middenscheiding en twee symmetrische kiss curls. Met een beetje fantasie zou je er zelfs ‘hoorntjes’ in kunnen zien. Deze hair look combineerde ze met smokey eyes en zware wenkbrauwen.

Streetstyle

Overigens zagen Leonie Hanne vorig jaar al met deze hair look tijdens de Milan Fashion Week. De Duitse influencer droeg haar haar bij de modeshow van Fendi in een paardenstaart met een charmante kiss curl op de wang. Andere influencers pakten de look gelijk op.

Bekijk de foto’s maar eens. Misschien doe je er ideeën van op voor jouw eigen hair look voor een speciale gelegenheid.

Klik hier voor de haartrends voor de heren

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Door

Charlotte

Charlotte Mesman is Fashion & Beauty Director van Trendystyle.nl. Ze werkte als model in Milaan, was advocaat en richtte Trendystyle op. Elk seizoen is ze bij de Fashion Weeks in Milaan en Parijs te vinden.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE