Trendystyle | Beauty | Nagellak trends 2023. Zwarte nagellak is trending

Nagellak trends 2023. Zwarte nagellak is trending

Het kon niet uitblijven. Met de comeback van zwart in de mode gaan we ook in de nagellak trends voor 2023 zwarte nagellak zien.

Nagellak trends 2023. Zwarte nagellak is trending
Nagellak trends 2023. Zwarte nagellak is trending. Foto Charlotte Mesman

Zwarte nagellak is terug. Met de comeback van zwart in de mode (tot aan total black looks toe) behoort zwarte nagellak tot de top nageltrends voor 2023. Dat is goed nieuws want net zoals zwarte kleding slank afkleedt, is zwart bijzonder flatterend voor je nagels.

Nagellak trends 2023. Zwarte nagellak is trending
Nagellak trends 2023. Zwarte nagellak is trending. Foto Charlotte Mesman

Zwarte nagellak maakt je nagels optisch langer. Bovendien is zwart een niet-kleur die het goed doet bij elke huidskleur. Verder is zwart altijd chic maar ook pittig. Think rock/punk. Zwarte nagellak kan bij elke outfit, elke mood, en is geschikt voor alle leeftijden.

Zwarte nagellak is ook geschikt voor elke nagelvorm maar de meest chique versie is: niet al te lange en vrij rechte nagels met zwarte nagellak.

Nagellak trends 2023. Zwarte nagellak is trending
Nagellak trends 2023. Zwarte nagellak is trending. Foto Charlotte Mesman

Nadeel van zwarte nagellak

Er kleeft maar één nadeel aan zwart. Juist omdat deze kleur zo donker is, zijn beschadigingen, hoe klein ook, gemakkelijk zichtbaar. Ook verliest deze (niet)kleur snel zijn glans. Voorwaarde voor het stijlvol dragen van zwarte nagellak is dan ook dat je nagels onberispelijk gelakt zijn.

Tips voor het lakken van je nagels

Hoe feller de kleur hoe moeilijker het is om je nagels mooi te lakken. Volgens de nail stylisten is er maar één methode om je nagels onberispelijk te lakken:

  • Neem niet teveel lak op het kwastje.
  • Begin in het midden van je nagel en trek in één beweging een brede streep van de nagelriem tot aan de rand.
  • Lak nu met één enkele beweging de ene zijkant en vervolgens de andere zijkant.
  • Wacht tot de lak droog is en herhaal stap 1, 2 en 3.
  • Lak af met een topcoat.

Vanzelfsprekend breng je onder de zwarte nagellak een basislak aan. Dit is juist bij zwarte nagellak heel belangrijk omdat deze donkere kleur gemakkelijk in je nagels trekt.

Maar let vooral ook op punt 3. Dat is echt hét geheim van mooi gelakte nagels: in het midden beginnen. En verder is het heel belangrijk dat je zo min mogelijk bewegingen maakt. Idealiter maar drie per nagel: midden en zijkanten. Lukt het je niet direct, maak je dan geen zorgen. Oefening baart kunst!

Klik hier voor beauty trends voor de heren

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Door

Charlotte

Charlotte Mesman is Fashion & Beauty Director van Trendystyle.nl. Ze werkte als model in Milaan, was advocaat en richtte Trendystyle op. Elk seizoen is ze bij de Fashion Weeks in Milaan en Parijs te vinden.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE