Trendystyle | Beauty | Dit korte kapsel moet je wel mooi vinden

Dit korte kapsel moet je wel mooi vinden

Zin om de schaar in je haar te laten zetten? Misschien is dit korte kapsel van topmodel Grace Elizabeth iets voor jou?

Het korte kapsel van topmodel Grace Elizabeth en de haartrends voor 2023
Het korte kapsel van topmodel Grace Elizabeth en de haartrends voor 2023. Foto Charlotte Mesman

Eén van mijn favoriete fashion modellen is Grace Elizabeth. Fashion addicts kennen haar ongetwijfeld. De Amerikaanse is al sinds 2016 op de catwalks van de grootste modehuizen te bewonderen. Met haar blauwe ogen en lange blonde lokken veroverde zij de harten van de modeontwerpers. In 2019 schopte ze het tot Victoria’s Secret Angel en de afgelopen dagen spotten we haar op de rode loper van het Cannes Festival 2023.

Inmiddels is het topmodel uitgegroeid tot persoonlijkheid. Ook qua uiterlijk heeft ze de afgelopen jaren een interessante ontwikkeling doorgemaakt. Haar lange meisjesachtige lokken zijn verdwenen en hebben plaats gemaakt voor een chique pixie cut. En blond is Grace Elizabeth ook niet meer 🙂

Het korte kapsel van Grace Elizabeth

Het korte kapsel van topmodel Grace Elizabeth en de haartrends voor 2023
Het korte kapsel van topmodel Grace Elizabeth en de haartrends voor 2023. Foto Charlotte Mesman

Grace Elizabeth’s korte kapsel doet ons wel heel erg denken aan dat van Isabella Rossellini. Anders dan veel pixie cuts van dit moment (laagjes zijn dé trend!) is deze haarcoupe maar weinig gelaagd geknipt. Kenmerkend is de zijscheiding, in tegenstelling tot de korte pony’s die we vandaag de dag veel zien.

Verder is het haar in de nek kort en klassiek opgeknipt. Ook dit gaat een beetje tegen de haartrends voor 2023 in omdat we daarin juist vaak wat langer haar in de nek zien met een hint naar de o zo gehate, maar tegelijkertijd trendy haarmat.

Dit klassieke korte kapsel is vooral geschikt voor sluik haar. Het is een supercoole coupe als je van een net en geordend kapsel houdt. Ondanks de korte haarlengte heeft het een vrouwelijke uitstraling.

Donkere haarkleur

Korte kapsels lenen zich haar goed voor radicale veranderingen van haarkleur. Juist omdat het haar kort is en vaak wordt geknipt, richt haarverf minder schade aan (al is het natuurlijk nooit goed voor je haar). Besluit je om eens voor een korte haarcoupe te gaan, overweeg dan ook eens om iets met je haarkleur te doen.

Iets om voor ogen te houden, is: je basis is je haarcoupe, daar pas je je haarkleur aan aan. Niet andersom. Je kapper zal je verder kunnen adviseren.

Bekijk de kapselfoto’s maar eens en laat je inspireren.

Klik hier voor de kapseltrends voor de heren op ADVERSUS

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Door

Tsnl

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE