Trendystyle | Fashion | Streetstyle look van de dag: lang leve de seventies!

Streetstyle look van de dag: lang leve de seventies!

De mode voor zomer 2023 mag zich dan vooral laten inspireren door de jaren ’90, de seventies blijven we in de streetstyle terug zien.

Streetstyle look zomer 2023
Streetstyle look van de dag: lang leve de seventies! Foto Charlotte Mesman

Lang leve de seventies! Ben jij een fan van die vrijgevochten boho stijl uit de jaren ’70? Ga er dan voor. Ook in de streetstyle mode tijdens de Fashion Week blijven we dit soort looks terugzien. We zochten er eentje voor je uit. Om je door te laten inspireren.

In deze look draait het vooral om de ribstof broek (zo te zien een Adidas x Gucci of anders wel een héél goede dupe daarvan). Ribstof doet altijd seventies aan, net zoals oranje kleuren. Deze broek is in één woord: supercool! Voeg er wijd uitlopende pijpen aan toe en je hebt een jaren ’70 broek ten voeten uit.

Met andere woorden: een broek in ribstof met wijd uitlopende pijpen is een perfecte basis voor jouw seventies look.

Verder kun je er alle kanten mee op. Je kunt er, net zoals op de streetstyle foto, een kort vestje op dragen. In het bruin natuurlijk want geen combinatie is meer seventies dan oranje met bruin. Op midzomer dagen kun je volstaan met een witte tanktop. Bij frisser weer is een blouse met punters ook heel leuk, als je het helemaal volgens boekje wilt doen.

Seventies bloemenprints zijn ook nog steeds een topper. Je kunt ze kiezen voor je top maar ook bucket hat met bloemen staat ook erg vrolijk. En verder mag je enorm overdrijven met je accessoires. Ga voor een retro zonnebril en draag allerlei gekleurde armbandjes bij elkaar. Steek ringen aan je vingers en hang een ketting met een hanger in de vorm van een hart om je nek. Love, peace, enzovoorts 🙂

Aan je voeten kun je een paar sandalen dragen maar wil voor een up-to-date touch ga je voor een paar slingbacks met puntige neuzen. Dat is sowieso een hot item voor zomer 2023. Een mooie tas erbij en je ziet er fantastisch uit.

P.S. Wat vind je trouwens van die ceintuur op de blote buik?

Klik hier voor de modetrends voor de heren op ADVERSUS

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Door

Charlotte

Charlotte Mesman is Fashion & Beauty Director van Trendystyle.nl. Ze werkte als model in Milaan, was advocaat en richtte Trendystyle op. Elk seizoen is ze bij de Fashion Weeks in Milaan en Parijs te vinden.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE