Trendystyle | Beauty | Laagjeskapsels zijn dé haartrend en het hoeft niet extreem

Laagjeskapsels zijn dé haartrend en het hoeft niet extreem

Laagjeskapsels zijn ook dit seizoen dé haartrend en je hoeft echt niet op je haarlengte in te leveren. Het hoeft niet extreem.

Laagjeskapsels zomer 2023
Laagjeskapsels zomer 2023 – Foto Charlotte Mesman

Met de comeback van de jaren ’90 zijn laagjeskapsels weer helemaal hot. Het Rachel (van Friends) kapsel maakte een enorme comeback. Om het nog maar niet te hebben of shags en wolf cuts waarbij we teruggrepen op de jaren ’70. Inmiddels is de storm rond de laagjeskapsels een beetje gaan liggen en pakken we het realististischer aan. Laagkapsels zijn nog steeds dé haartrend maar het hoeft niet extreem.

Laagjeskapsel

Laagjeskapsels zomer 2023
Laagjeskapsels zomer 2023 – Foto Charlotte Mesman

Een voorbeeld daarvan het kapsel dat je op onze streetstyle foto ziet. We maakten deze foto tijdens de Paris Fashion Week bij de modeshow van Elie Saab. Je zult het met ons eens zijn dat dit kapsel überchic is. Klassiek met een moderne touch.

Dat komt allereerst door de haarlengte. Het haar valt net even over de schouders. Dit is één van de meest flatterende haarlengtes. Vrouwelijk maar vlot. De niet al te lange haarlengte geeft het haar ook meer volume en een gezonde uitstraling mee. Het haar is heel bot op één lengte geknipt maar aan de voorkant is het licht gelaagd geknipt.

De voorste haarlokken rond de middenscheiding zijn vrij kort geknipt zodat ze als een heel dunne gordijntjespony kunnen worden gedragen. Verder is het haar rond het gezicht lichtjes gelaagd geknipt. De verschillende haarlengtes lopen van de ‘pony’ tot de haarpunten vloeiend in elkaar over zodat je ook rond de kaaklijn wat kortere haarlokken krijgt. Dit kan heel leuke effecten geven als je je haar opsteekt.

Dit soort laagjes zijn heel subtiel en komen nauwelijks aan je haarlengte. Het is een aanrader voor als je niet van extreme looks houdt maar toch iets anders met je haar wil doen.

Rafelige pony

Laagjeskapsels zomer 2023
Laagjeskapsels zomer 2023 – Foto Charlotte Mesman

Wil je nog een stap verder zetten, maar nu wordt het wel iets gewaagder, dan kun je kiezen voor dezelfde haarlengte maar dan met een korte rafelige pony met wederom wat laagjes rond de kaaklijn. Hiermee creëer je een statement look maar zonder dat er echt veel van je haar afgaat.

Bekijk de kapselfoto’s maar eens en laat je inspireren.   

Klik hier voor haartrends voor de heren op ADVERSUS

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Door

Charlotte

Charlotte Mesman is Fashion & Beauty Director van Trendystyle.nl. Ze werkte als model in Milaan, was advocaat en richtte Trendystyle op. Elk seizoen is ze bij de Fashion Weeks in Milaan en Parijs te vinden.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE