Trendystyle | Fashion | Coole mode trend voor winter 2022 2023: bikerjacks en strass

Coole mode trend voor winter 2022 2023: bikerjacks en strass

Deze coole mode trend voor winter 2022 2023 moet je kennen: bikerjacks en strass. Al was het maar een stoer jack en een fonkelende ketting.

Wintermode 2022 2023
Coole mode trend voor winter 2022 2023: bikerjacks en kristallen. Foto Charlotte Mesman

Bikercore is terug. De mode voor winter 2022 2023 is superstoer. Think bikerboots, (vegan) leer looks en natuurlijk ook bikerjacks. Het bikerjack, of motorjack, noem het zoals je wilt, maakte vorig seizoen al een comeback. Deze winter gaan we het overal zien. Ook in ongewone combinaties zoals: bikerjacks en strass.

Het bikerjack

De eerste keer dat wij de comeback van het bikerjack opmerkten, was vorig jaar winter toen Prada kwam met pittige, oversized jacks die op korte rokjes (met sleepjes) werden gedragen. Sindsdien zien we het vooral bij Prada en Miu Miu vaak terugkomen.

Voor de collectie van Miu Miu voor winter 2022 2023 nam Miuccia Prada dit kledingstuk nog weer eens flink onderhanden. Ze kwam (wederom) met oversized jacks maar ook met strakke, kleine modelletjes.

Verder gaf ze de jacks nog eens een glam twist mee door ze te versieren met opstiksels en strass. Het ouwe vertrouwde motorjack krijgt hiermee een speelse en vrouwelijke noot.

Bikerjacks en strass

Modetrend voor winter 2022 2023
Coole mode trend voor winter 2022 2023: bikerjacks en kristallen. Op deze foto: Cindy Bruna. Foto Charlotte Mesman

Maar let ook even op de manier waarop de jacks worden gedragen. Dit is echt iets waar je zelf mee aan de slag kunt. Want droeg je zo’n jack vroeger vooral in een ‘stoere’ context, bijvoorbeeld met een leren broek of een spijkerbroek, dit seizoen mag het werkelijk overal over. Zelfs over je avondjurk! En dan nog het liefst een avondjurk die rijkelijk versierd is met kristallen of strass.

Stoer leer en strass is een top combinatie voor winter 2022 2023. Je mag er natuurlijk ook leer en pailletten van maken. Waar het om gaat, is dat je met uitersten speelt.

Combineer leren items met doorzichtige stofjes. Haal dag- en avondkleding door elkaar. Speel met volumes en silhouetten. En leuk je outfits op met strass. Het hoeft niet per se een jurk, truitje of topje met fonkelingen te zijn. Je kunt ook, en dat is misschien nog gemakkelijk, voor een grote strass ketting kiezen. Of een paar fonkelende oorbellen.

More is more dit seizoen. En dat opent perspectieven. Laat je fantasie gaan.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Door

Charlotte

Charlotte Mesman is Fashion & Beauty Director van Trendystyle.nl. Ze werkte als model in Milaan, was advocaat en richtte Trendystyle op. Elk seizoen is ze bij de Fashion Weeks in Milaan en Parijs te vinden.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE