Trendystyle | Fashion | Street style look van de dag: cool in ‘fout’ schooluniform

Street style look van de dag: cool in ‘fout’ schooluniform

De modeshow van Thom Browne was een groot circus met een stroom aan VIPs. Maar ook de street style mode was niet mis. We love this look!

Kiwi Lee tijdens de Paris Fashion Week
Kiwi Lee in Thom Browne. Foto Charlotte Mesman

De modeshow van Thom Browne van maandag (3 oktober 2022) was één groot circus van VIPs en influencers. De Amerikaanse modeontwerper showde in Palais Garnier in Paris. De zwarte limousines reden af en de body guards hadden de grootste moeite om de beroemde gasten veilig op het bordes van het Palais te krijgen. Terwijl grootheden als Janet Jackson, Erykah Badu en Doja Cat zich door de menigte worstelden en de fans enthousiaste massakreten lieten horen, ging ook het street style gebeuren door.

Street style mode winter 2022 2023
Kiwi Lee in Thom Browne. Foto Charlotte Mesman

Als je aan Thom Browne denkt, dan denk je aan grijze pakken. Maar dan wel altijd met een hilarische of onwerkelijke noot. In de collectie voor winter 2022 2023 is die creatieve twist geïnspireerd door New York. De vormen zijn groter en meer ‘boxy’ dan anders. Browne wil geen beperkingen, maar vrijheid, jezelf zijn.

Kiwi Lee tijdens de Paris Fashion Week
Kiwi Lee in Thom Browne. Foto Charlotte Mesman

Juist in die creatieve, gekke twist zit dat ‘jezelf’. Bij Browne zijn dat de vormen, maar ook kleurrijk patchwork, ongewone gekleurde biezen, bizarre hoeden, tassen in de vorm van hondjes, foute sokken. En dan altijd weer met als basis het grijze pak, vaak een soort schooluniform, met plooirokken voor de dames en bermuda’s voor de heren.

Influencer Kiwi Lee interpreteerde Browne’s stijl als de beste. Zij droeg een plooirokje met blazer, das, witte blouse en korte trench. Op zich klinkt dat conservatief, maar als je de street style foto’s bekijkt, zie je dat en waar het ‘goed fout’ gaat. Want de kledingstukken hebben ongebruikelijke details en onder haar arm klemde Kiwi zo’n hond-tas terwijl op haar hoofd een zwartleren baretje prijkte. Aan haar voeten droeg ze Mary Janes met witte sokken met strepen.

Street style mode winter 2022 2023
Kiwi Lee in Thom Browne. Foto Charlotte Mesman

Haar felrode haar was de perfecte finishing touch voor deze look die serieus maar tegelijkertijd ook ‘weird’ is. Want dat is het idee van Browne. We doen allemaal wel alsof we normaal zijn maar stiekem zijn we allemaal een beetje gek, en daar mag je best mee voor de dag komen.

Laat je inspireren door deze street style look en haal de ‘weirdo’ in jou tevoorschijn.

Klik hier voor street style voor de heren

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Door

Charlotte

Charlotte Mesman is Fashion & Beauty Director van Trendystyle.nl. Ze werkte als model in Milaan, was advocaat en richtte Trendystyle op. Elk seizoen is ze bij de Fashion Weeks in Milaan en Parijs te vinden.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE