Trendystyle | Fashion | Modetrend voor winter 2022: rokken over broeken. Doen!

Modetrend voor winter 2022: rokken over broeken. Doen!

Rokken over broeken. Het blijft iets bijzonders maar de modeontwerpers houden vol. Gaat deze modetrend voor winter 2022 doorzetten?

Modetrend voor winter 2022
Rok over spijkerbroek. Streetstyle foto Charlotte Mesman

Rokken over broeken. Of een broek onder je rok. Het is maar hoe je het benadert. Feit is dat het een modetrend voor winter 2022 is. Het is meteen ook een trend die uitlokt tot nieuwe combinaties en winter looks.

Modetrend voor winter 2022
Modetrend voor winter 2022. Rok over spijkerbroek. Streetstyle foto Charlotte Mesman

Rokken over broeken is niet nieuw. Afgelopen zomer zagen we deze dracht bijvoorbeeld al bij Alberta Ferretti. Voor winter 2022 2023 is het Dsquared2 die deze lagentrend weer uit de trukendoos haalt.

Het is niet verwonderlijk dat juist dit Italiaanse maison hiermee komt. Laag over laag combi’s is hun sterke punt. Ook voor dit seizoen doen ze dat voortreffelijk voor een collectie met een bohémien twist. Love, peace and freedom, daar gaat het om, aldus de ontwerperstweeling Dean en Dan Katen.

Modetrend voor winter 2022: rokken over broeken

De streetstyle look op onze foto komt regelrecht van de Dsquared2 catwalk. Het was de eerste look die ze de runway opstuurden, en daarmee zet je de toon. Nederlands model Mila van Eeten interpreteerde ‘m fantastisch.

Modetrends winter 2022
Eerste look op de catwalk voor winter 2022 van Dsquared2. Photo courtesy of Dsquared2

Het is meteen ook een look waar je zelf ook mee kunt experimenteren. Neem een wijde spijkerbroek als basis en kijk dan in je kast of er een rok is die zich daarmee laat combineren. Je kunt er een bohémien twist aan geven, maar het mag ook gekleder, of minimalistisch, misschien zelfs rock-punk.

Modetrends winter 2022
Laagjes look op de catwalk voor winter 2022 van Dsquared2. Photo courtesy of Dsquared2

Hoever je in de laagjestrend kunt doorslaan, zie je ook de tweede catwalk look. Daar zie je patchwork spijkerbroek met bijpassend jack. Over de spijkerbroek wordt een ruitenrok gedragen en daarover gaat nog eens een ruiten jas.

Het zijn maar voorbeelden maar ze kunnen ons wel op leuke ideeën brengen. Dus trek die rok maar eens aan over je (spijker)broek. Experimenteer met laagjes. Het is een modetrend voor winter 2022, en die komt deze waarin we onszelf moeten warm houden, héél goed van pas.

Klik hier voor de modetrends voor de heren

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Door

Charlotte

Charlotte Mesman is Fashion & Beauty Director van Trendystyle.nl. Ze werkte als model in Milaan, was advocaat en richtte Trendystyle op. Elk seizoen is ze bij de Fashion Weeks in Milaan en Parijs te vinden.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE