Trendystyle | Fashion | Tooth gems: ken jij deze ultieme Y2K modetrend?

Tooth gems: ken jij deze ultieme Y2K modetrend?

Tooth gem, tandversieringen. Zelfs topmodellen als Bella Hadid doen eraan mee. Het is ultieme Y2K modetrend voor winter 2022.

Tooth gems, tandversieringen
Tooth gems: ken jij deze ultieme Y2K modetrend? Foto ADVERSUS

Tooth gems, tandversieringen, zijn de ultieme modetrend voor winter 2022 2023. Tijdens de Paris Fashion Week spotten we menig gen Z’er met fonkelende tanden. Het gaat hier veel verder dan een enkel tandkristalletje. Soms zijn het zelfs hele kunstwerken. Bloemetjes, logo’s van bekende modehuizen, zonnetjes, slingers. Vergelijk het een beetje met nail art. De mogelijkheden zijn oneindig.

Je kunt er een statement mee maken, er je signatuur van maken. De Spaanse zangeres Rosalia staat inmiddels bekend om het supercute vlindertje – een artistieke compositie van gekleurde steentjes – op haar voortanden. Bella Hadid pakt het bescheiden aan met een paar fonkelende steentjes op de ondertanden en een diamantje op een of meerdere bovenste hoektanden.

Tooth gems, tandversieringen
Tooth gems: ken jij deze ultieme Y2K modetrend? Foto ADVERSUS

Om maar te zeggen: je kunt ermee doen wat je wilt. Je kunt helemaal losgaan en er een bont geheel van maken of kiezen voor een klein stijlvol detail.

Hoewel er op het internet wel DIY kits te vinden zijn, en het op zich niet zo moeilijk lijkt om een steentje op je tanden te plakken, raden de experts ten zeerste af om er zelf mee aan de slag te gaan. Wil je tooth gems laat ze dan altijd door gecertificeerde tooth gem-artiesten zetten (en verwijderen). Want we hebben hier natuurlijk wel te maken met de gezondheid van onze tanden (en ons lijf).

Je wilt je tandglazuur niet beschadigen met de verkeerde lijm. En je wilt ook niet zomaar een steentje inslikken. Mocht het dan toch gebeuren, dan moet je zeker weten dat je er niets aan overhoudt. Verder is het ook goed om te weten dat tandkristallen alleen op echte, vitale tanden kunnen worden gezet.

Hoe lang tandversieringen houden? Dat hangt af van het glazuur van je tanden en de zuurgraad van je voeding. Als indicatie geven de experts één tot zes maanden.

Een andere trend die in de lijn ligt van tooth gems, is gezichtsversieringen of gezichtssieraden: pareltjes, kristallen, gekleurde steentjes of stickertjes die je op je gezicht plakt. Ook deze trend komen we steeds vaker in het straatbeeld tegen. Deze versieringen kun je zelf aanbrengen maar je moet natuurlijk wel uitkijken dat je je huid niet beschadigt en bij irritatie de versieringen en lijm gelijk verwijderen.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.nl, het lifestyle magazine voor trendy vrouwen.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE