Trendystyle | Fashion | Modetrends 2023. Superzacht (nep) leer voor de zomer

Modetrends 2023. Superzacht (nep) leer voor de zomer

Leer in de zomer? Kan dat eigenlijk wel? Volgens de modetrends 2023 is het helemaal oké. Bekijk onze streetstyle foto’s.

Streetstyle mode. Leer in de zomer. Modetrends 2023
Streetstyle mode. Leer in de zomer. Modetrends 2023. Foto Charlotte Mesman

Kun je leer of nep leer ook in de zomer dragen? Dat vroeg een vriendin me onlangs. Ze is een bekende influencer, kent de mode door en door, en toch vroeg ze zich het af. We brainstormden er samen even over en vonden uiteindelijk dat het wél kon, ook op stralende zomerdagen. In de modecollecties voor zomer 2023 kwamen dit materiaal volop tegen, en ook in de streetstyle.

Streetstyle mode. Leer in de zomer. Modetrends 2023
Streetstyle mode. Leer in de zomer. Modetrends 2023. Foto Charlotte Mesman

Het is tegenwoordig zo dat de seizoenen door elkaar lopen, net zoals ook de daywear en de eveningwear. Als het op mode aankomt, zijn er de afgelopen jaren zoveel taboes doorbroken. Je mag doen wat je wilt. En zei Tom Ford al niet jaren geleden dat iedere man een fluwelen blazer in de kast moet hebben hangen om die het hele jaar door te dragen, ook in de zomer. Voorheen was fluweel toch echt een winters materiaal, maar dat gevoel is er nu af.

Met leer of nep leer is het niet veel anders. Je kunt het altijd en overal dragen. Niet alleen omdat het een chic materiaal is, maar ook omdat het leer van vandaag de dag boterzacht is en heel soepel is. Je kunt het ook in de zomer gemakkelijk aan.

Nu zal het we een beetje afhangen van wat je draagt. Een strakke zwartleren broek is super maar misschien niet echt handig als de mussen van de hitte van het dak vallen. Maar leren shorts of een wijde suède blouson, zoals we die in de streetstyle bij de modeshows wel voorbijzagen komen, kan best. In plaats van hoge laarzen draag je er dan een sandaaltje onder.

Ondergetekende droeg vorig jaar zomer heel graag een lange, uitwaaierde zwarte rok in nep leer met een zwarte tanktop en zwarte sandalen, en daar voelde ik me, ook op hete zomerdagen top in.

Dus wat ons betreft kan het prima, maar natuurlijk is het een persoonlijke keuze. En die moet je zelf maken 🙂

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Door

Charlotte

Charlotte Mesman is Fashion & Beauty Director van Trendystyle.nl. Ze werkte als model in Milaan, was advocaat en richtte Trendystyle op. Elk seizoen is ze bij de Fashion Weeks in Milaan en Parijs te vinden.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE