Trendystyle | Beauty | Schitter met party ogen volgens de nieuwste oogmake-up trends 2023

Schitter met party ogen volgens de nieuwste oogmake-up trends 2023

Volgens de nieuwste oogmake-up trends 2023 gaan we met texturen – glans, gloss, glitter – aan de slag. Perfect voor mooie party ogen!

Oogmake-up trends 2023
Schitter met party ogen volgens de nieuwste oogmake-up trends 2023. Backstage bij Hui. Foto Charlotte Mesman

Vergeet eyeliner, smokey eyes en klassieke oogschaduw met een vloeiende blending. Volgens de nieuwste oogmake-up trends 2023 van MAC Cosmetics gaan we het héél anders aanpakken. Alles draait zo ongeveer om texturen.

Oogmake-up trends 2023: zeemeerminogen

Een trend die tot de verbeelding spreekt is #mermaideyes, zeemeerminogen. Voor deze trend ga je met glitter en parelmoerachtige texturen aan de slag. De kleuren zijn pastelachtig en soft, of juist heel intens. Waar het om gaat, is hoe het licht weerkaatst wordt. Bij elke beweging van je gezicht mogen de vonken van je oogleden spatten!

Oogmake-up trends 2023
Schitter met party ogen volgens de nieuwste oogmake-up trends 2023. Backstage bij Hui. Foto Charlotte Mesman

Ook mag je ‘buiten de perken treden’. Trek de glitter gerust door tot aan, of zelfs over je wenkbrauwen of ook naar je slapen.

Het mag méér zijn, maar ook minder. Voor een heel eenvoudige, maar sprankelende oogmake-up kun je bijvoorbeeld een ‘lik’ glitteroogschaduw op het midden van je oogleden zetten. Een andere manier voor een instant glamour look is: wat zilverglitter in je binnenste ooghoeken. Een beetje mascara en je bent party ready.

Je ziet het, je hoeft niet meer te zwoegen op een perfecte eyeliner of een klassieke oogmake-up met een mooie blending.

Voor deze trend, maar dat had je al begrepen, gebruik je dus vooral oogschaduw met glitter, glans of parelmoereffect.

Oogmake-up trends 2023: gloss!

Een andere oogmake-up trend waar je tijdens party’s de show mee steelt, is #glazedlids. Hier draait alles om gloss. Je kunt je ogen eerst opmaken met een traditionele oogschaduw en er dan een (oog)gloss over zetten, maar je mag ook enkel voor een flinke dosis gloss gaan. Opmaken was nog nooit zo gemakkelijk!

Oogmake-up trends 2023: denim eyes

Een derde oogmake-up trend, wederom door MAC in kaart gebracht, die we je willen signaleren, is #washeddenim. Blauwe oogschaduw komt terug in de mode. Dit is een voor je ogen vrij ongebruikelijke kleur die eens in de zoveel jaar opduikt.

Voor 2023 gaan we vooral voor denim blauw en imiteren we in onze oogmake-up de textuur van onze favoriete jeans, maar dan wel met een washed effect. Hier moet je vooral het goede product te pakken hebben, zoals ‘Tilt’ van MAC. Nog mooier wordt deze tint als je er een zachtgroene basis onder zet. Zo krijg je dat echte denim effect.

En dan nu aan de slag!

Klik hier voor beautytrends voor de heren

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Door

Charlotte

Charlotte Mesman is Fashion & Beauty Director van Trendystyle.nl. Ze werkte als model in Milaan, was advocaat en richtte Trendystyle op. Elk seizoen is ze bij de Fashion Weeks in Milaan en Parijs te vinden.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE