Trendystyle | Fashion | Wednesday Addams ook in de mode voor lente zomer 2023

Wednesday Addams ook in de mode voor lente zomer 2023

De gotische retro look van Wednesday Addams komt ook in de mode voor lente zomer 2023 terug. Zoals bij Dior.

Mode voor lente zomer 2023
Mode voor lente zomer 2023. Photo courtesy of Dior

Zijn jullie ook obsessed met de gotisch/preppy stijl van Wednesday Addams uit de Netflix-serie Wednesday. Wij eerlijk gezegd wel, dat had je vast al gemerkt! Het goede nieuws is: we gaan deze stijl ook in de mode voor lente zomer 2023 tegenkomen.

Mode voor lente zomer 2023
Mode voor lente zomer 2023. Photo courtesy of Dior

De modecollectie van Dior voor lente zomer 2023

De modecollectie van Dior voor lente zomer 2023 mag dan, aldus ontwerper Maria Grazie Chiuri, geïnspireerd zijn door de Franse koningin Catherine de Mecidi van weleer – een Italiaanse in Frankrijk, net zoals Chiuri zelf -, wij zien er toch ook duidelijke hints naar Wednesday Addams in.

Total black looks

In de lange jurken, gewaden is hier misschien meer op zijn plek, is Chiuri’s stijl herkenbaar, maar de dark girl van de Addams familie zou er ook zo in weglopen.

Want wat te denken van al die total black looks? Zwart van top tot teen is een trend die we van deze winter meenemen, en die we dus ook in de nieuwe mode voor lente zomer 2023 gaan tegenkomen. Wie van zwart houdt, zit goed.

Kuitlange rokken met een retro twist en witte blouses

Let ook op de kuitlange, uitwaaierende zwarte rokken. Met een beetje fantasie zie je er de rokken van onze Addams-telg in terug. En dan al die combinaties van zwart met smetteloos witte blouses.

Eigenlijk zouden we hier al kunnen stoppen.

Spinnenweb-effect

Mode voor lente zomer 2023
Mode voor lente zomer 2023. Photo courtesy of Dior

Maar we hebben nog meer voor je. De zwarte rokken en jurken met kant, roesjes en laagjes hebben hetzelfde spinnenweb-effect als in de jurk van Alaïa die Wednesday tijdens de inmiddels cult dance scene droeg.

Twee vlechten, pardon, staarten

En wat te denken van de twee paardenstaarten met middenscheiding die over de schouders naar voren worden gedragen. Juist ja, net zoals de vlechten van Wednesday!

Bleke huidjes en donkere oogmake-up

Als laatste signaleren we je nog de make-up: die laat ongewoon bleke huidjes zien, zeker voor een zomershow, en de ogen zijn donker – dark – opgemaakt. Dat laatste is niet echt helemaal ‘Wednesday’ maar deze make-up look versterkt wel het gotisch/dark idee dat wij in deze collectie voor lente zomer 2023 bespeuren.

Bekijk de foto’s maar eens en denk er het jouwe van. Beter nog: laat je inspireren, want deze modecollectie van Dior voor lente zomer 2023 is weer supercool!

Klik hier voor de mode voor lente zomer 2023 voor de heren

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Door

Charlotte

Charlotte Mesman is Fashion & Beauty Director van Trendystyle.nl. Ze werkte als model in Milaan, was advocaat en richtte Trendystyle op. Elk seizoen is ze bij de Fashion Weeks in Milaan en Parijs te vinden.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE