Trendystyle | Beauty | Dit zijn de belangrijkste oogmake-up trends voor 2023

Dit zijn de belangrijkste oogmake-up trends voor 2023

Ook in 2023 gaan we onze ogen met kleur opmaken. Zo zien de nieuwste oogmake-up trends voor 2023 eruit: denim blauw, muave, limegeel.

Denim blauwe oogmake-up voor lente zomer 2023
Blauwe oogmake-up voor lente zomer 2023. Foto Charlotte Mesman

Elk seizoen stelt MAC Cosmetics een trend report op met de allernieuwste make-up trends voor de huid, de ogen, de mond, de texturen, de make-up kleuren. Wij geven je alvast een voorproefje van de belangrijkste oogmake-up trends voor 2023.

Dit zijn de belangrijkste oogmake-up trends voor 2023

#washeddenim

Denim blauwe oogmake-up voor lente zomer 2023
Denim blauwe oogmake-up voor lente zomer 2023. Foto Charlotte Mesman

Eén opvallende oogmake-up trend voor 2023 die MAC Cosmetics signaleert, is #washeddenim. Dit is – je raadt het al – een denim blauwe kleur. Volgens MAC wordt denim blauw dé it-girl kleur voor 2023. Deze kleur is nu al overal te zien, op de oogleden van de celebs, think Kendall Jenner en Taylor Swift, en online. In deze denim blauwe oogmake-up komen zowel elementen uit de jaren ’60 als ’90 terug.

Het is een zachtblauwe, washed out kleur, een pastel maar tegelijkertijd met een donker element, net als spijkergoed. Ideaal voor een denim blauwe oogmake-up is ‘Tilt Eyeshadow’ van MAC. Voor het ultieme denim gevoel zet je deze oogschaduw over een lichtgroene oogschaduw. Maak de look af met véél mascara voor een sprekende oogopslag.

#smokymauve

Koelere make-upkleuren. Foto: Charlotte Mesman

Een andere oogmake-up trend voor 2023 volgens MAC Cosmetics is #smokymauve. Dit is een soort blauwpaarse ietwat muddy kleur. Volgens MAC gaan we het komende jaar een shift in de kleuren zien. Was het eerst allemaal warmrozig, perzikachtig, in 2023 neigen we meer naar koudroze, paars, voilet, naar kleuren met koelere ondertonen. Het is wat minder lieflijk, wat meer edgy, maar wel fris en vrouwelijk.

Bij deze rozeblauwpaarse kleuren moet je denken aan deze kleuren in de natuur, zoals we ze terugzien in bloemen, mineralen, edelstenen, een beetje ‘muted down’, met bijna een soort grijzige ondertoon. De feeling van deze tinten is een beetje art nouveau, maar ook romantisch maar tegelijkertijd modern omdat je dat cool en dirty element hebt.

#limelight

#limelight is een wel heel bijzondere oogmake-up trend voor 2023. Deze trend is afkomstig van TikTok en moet je een beetje plaatsen in het kader van ‘shockeren’. We leven in een post-pandemische wereld, we hebben zin om los te gaan. Zo moet je deze limelight oogmake-up zien. Limelight staat voor een felle geelgroene kleur, een neontint. Het is een kleur die je niet snel voor je ogen zou gebruiken, en toch gaan we het doen. ‘Ugly is the new cool’.

#brightliner

Eyeliner
De oogmake-up trends voor lente zomer 2023. Eyeliner. Foto Charlotte Mesman

De laatste oogmake-up trend voor 2023 die MAC uitlicht, is #brightliner. Het is een geheel nieuwe manier om met eyeliner om te gaan. Er zijn geen limieten. We gaan breken met klassieke combinaties, met alles wat harmonisch is. We gaan de contrasten zoeken, en spelen met andere vormen, met andere kleuren.

Maar waar het vooral om draait, is lijnen, lijnen en nog eens lijnen. Hoe dat er voor jou uitziet, hangt af van jouw persoonlijkheid, jouw smaak, en je mood van het moment. Eyeliner wordt, aldus MAC, een manier om elke dag een nieuwe jij neer te zetten.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Door

Charlotte

Charlotte Mesman is Fashion & Beauty Director van Trendystyle.nl. Ze werkte als model in Milaan, was advocaat en richtte Trendystyle op. Elk seizoen is ze bij de Fashion Weeks in Milaan en Parijs te vinden.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE