Trendystyle | Fashion | Trend alert. Maak een fashion statement met een gewaagde bril

Trend alert. Maak een fashion statement met een gewaagde bril

Durf jij het aan: zo’n statement bril? Als je het goed doet, schiet het coolheidsgehalte van je fashion look met punten omhoog.

Statement brillen voor winter 2022 2023
Vlinderbril in de streetstyle mode. Foto Charlotte Mesman

Het is topmodel Bella Hadids grootste mode troef: een statement bril. Ze mag zich dan vaak in jogging pak in het publiek vertonen, en kan er nog zo casual uitzien, maar als ze één van die statement brillen van haar draagt, dan is ze gewoon ongelooflijk stylish.

Bril met zwart retro montuur
Zwart retro brilmontuur in de streetstyle mode. Foto Charlotte Mesman

Tip 1: Wat je ook draagt, met een statement bril trek je je hele look direct omhoog, of je nu een topmodel bent of niet.

Geen wonder dat influencers en andere fashionista’s maar al te graag naar de statement bril grijpen. Het is een manier om je onderscheiden, om jezelf niet al te serieus te nemen. Het is een beetje als flirten met de mode. En je hoeft er niet eens bijziend voor te zijn!

Bril met zwart retro montuur
Zwart retro brilmontuur in de streetstyle mode. Foto Charlotte Mesman

Hoe zo’n statement bril eruit ziet? Dat hangt van jouw persoonlijkheid, je smaak en ook de vorm van je gezicht af. Maar je kunt denken aan vlinderbrillen, aan zwar(t)e retro monturen, aan omabrillen.

Tip 2: Tuttig is in deze context vaak cool.

Zoals gezegd maak je met zo’n bril een enorm statement als je de rest van je outfit heel casual houdt. In dat geval zullen de mensen om je heen zo’n bril ook eerder begrijpen dan in geval je hem bij een streng mantelpakje draagt. Maar dat laatste mag natuurlijk wél.

Tip 3: Niet altijd hoeft een look door het grote publiek begrepen en gewaardeerd te worden. Uiteindelijk kleden we ons toch echt voor onszelf.

Heel geslaagd is volgens ons de zwart-witte Chanel-inspired look op de streetstyle foto hierboven. Deze look met donker truitje en wit kraagje is ultraklassiek, en de statement bril is zo mega groot dat iedereen hier direct begrijpt dat-ie ironisch bedoeld is.

Wel is het belangrijk om in ieder geval je make-up natuurlijk te houden – lippenstift mag – en vooral ook niet al te veel sieraden en andere polonaise aan je lijf erbij te halen. Want nogmaals, die statement bril spreekt voor zich.

Bekijk onze streetstyle foto’s maar eens en laat je inspireren.

Klik hier voor streetstyle mode voor de heren

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.nl, het lifestyle magazine voor trendy vrouwen.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE