Trendystyle | Fashion | Patchwork spijkerbroeken in de streetstyle mode. Chic of hip(pie)?

Patchwork spijkerbroeken in de streetstyle mode. Chic of hip(pie)?

Eén van de denim trends voor 2023 is patchwork spijkerbroeken. Ze werken voor elke leeftijd en elk stijl. Wat jij?

Patchwork spijkerbroeken in de streetstyle mode
Patchwork spijkerbroeken in de streetstyle mode. Chic of hip(pie)? Foto Charlotte Mesman

Dit seizoen zul je ons nog vaak over spijkergoed horen. Meer nog dan anders want spijkergoed is geliefder dan ooit en tegenwoordig geschikt voor (bijna) elke gelegenheid. Ongeacht je leeftijd. Zo spotten we bij Ferragamo, een modeshow die je toch allerminst met spijkergoed zou associëren, verschillende genodigden in het blauwe goedje. We zagen een total denim look met een lange spijkerrok maar ook verschillende jeans, met patchwork spijkerbroeken nog wel.

Patchwork spijkerbroek met seventies look

Patchwork spijkerbroeken in de streetstyle mode
Patchwork spijkerbroeken in de streetstyle mode. Chic of hip(pie)? Foto Charlotte Mesman

De eerste spijkerbroek in patchwork die ons opviel was die van de influencer Julia Comil. Zij had de broek gecombineerd met een beige spijkerjack met lange wollen mouwen waar dan nog eens bloemen op geborduurd waren. Aan haar voeten droeg ze platform laarzen en aan haar schouder een camelkleurige leren tas. Ze had duidelijk voor een seventies mood gekozen.

Patchwork spijkerbroek met überchique twist

Patchwork spijkerbroeken in de streetstyle mode
Patchwork spijkerbroeken in de streetstyle mode. Chic of hip(pie)? Foto Charlotte Mesman

Heel anders was de mood die Linda Fargo, chic als altijd, voor haar patchwork jeans had gekozen. Ook zij droeg, net zoals Julia, een wijd model maar droeg er een stoere blazer met een mannelijk ruitje op. Aan haar voeten droeg ze, net zoals Julia, camelkleurige schoeisel maar in plaats van boots, waren het platte schoenen met een afgestompte punt.

Let ook even op het streepjesoverhemd en de androgyne camelkleurige (kasjmier?) trui onder de blazer. De sjaal met overheersend blauw tie dye motief is de verbindende factor tussen top en bottom. Een sprekend voorbeeld van een superchique look in denim die voor iedere leeftijd geschikt is!

Zo zie je maar weer hoe je zelfs met een uitgesproken kledingstuk als patchwork spijkerbroeken alle kanten op kunt. Bekijk onze streetstyle foto’s maar eens en laat je inspireren voor jouw lentelook.

Klik hier voor modetrends voor de heren op ADVERSUS

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Door

Charlotte

Charlotte Mesman is Fashion & Beauty Director van Trendystyle.nl. Ze werkte als model in Milaan, was advocaat en richtte Trendystyle op. Elk seizoen is ze bij de Fashion Weeks in Milaan en Parijs te vinden.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE