Trendystyle | Fashion | Update je modelook voor voorjaar 2023 met een cluttercore twist

Update je modelook voor voorjaar 2023 met een cluttercore twist

Boost je voorjaarslook en laat je inspireren door de allernieuwste kledingstijl: cluttercore. Je hoeft er niet eens voor naar de winkel!

Cluttercore
Update je modelook voor voorjaar 2023 met een cluttercore twist. Foto Charlotte Mesman

Nog geen tijd gehad om te shoppen? Geen budget of geen zin om blindelings achter de nieuwe modetrends aan te hollen? Maar toch wel heel erg veel zin in eens iets anders aan je lijf? Experimenteer dan eens met cluttercore.

Cluttercore is het nieuwe coastal granny

Streetstyle look voorjaar 2023. De cargobroek
Streetstyle look voorjaar 2023. De cargobroek, Foto Charlotte Mesman

Werden Tiktokkers vorig jaar zomer helemaal wild van de coastal granny modetrend, dit jaar is het de cluttercore stijl die de jongste generaties bezighoudt. Net zoals de coastal grandma sijpelt ook deze trend door naar de interieurtrends en zelfs de tuintrends voor 2023.

Maximalism (mixen & matchen)

Wat moet je je bij cluttercore voorstellen? Oké, daar gaan we: het Engelse woord clutter betekent ‘ophoping’ en ook ‘rommel’, ‘chaos’. Op z’n goed Nederlands dus gewoon: rotzooi 🙂 Nu weet je dus ook waarom je huis opruimen wel ‘decluttering’ wordt genoemd.

Milan Fashion Week zomer 2023
Dsquared2 outfit bij de Dsquared2 modeshow. Foto Charlotte Mesman

In de praktijk betekent dit voor je modelook dat je allerlei kledingstijlen met elkaar mag mixen. More is more, maximaliseren is het sleutelwoord. Het is vooral ook een heel speelse look waarin je eigen persoonlijkheid helemaal in kwijt kunt.

Je kunt een supervrouwelijke look afmaken met een tomboy touch, je kunt er nog wat hippie of misschien grungy elementen doorheen slaan. Vergeet ook niet om verschillende fantasieën en texturen met elkaar te combineren. Een voorbeeld: een streepmotief met een multicolor haaksel.

Laagjes, fantasieën, kleur, grapjes

Maar je kunt de dingen ook onbenoemd laten en eens een duik in eigen kast nemen. Liggen er nog kledingstukken van vorige seizoenen waar je nog wel iets mee kunt? Vallen er interessante combinaties te leggen met nieuwe aankopen? Zie je looks die je nooit eerder gezien hebt? Misschien heeft moeder of oma nog iets vintage-achtig dat erbij past.

Laat je fantasie gaan en ga voor een aangename en kleurrijke chaos waar je zelf – en iedereen die naar je kijkt – blij van wordt.

Klik hier voor modetrends voor de heren voor ADVERSUS

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Door

Charlotte

Charlotte Mesman is Fashion & Beauty Director van Trendystyle.nl. Ze werkte als model in Milaan, was advocaat en richtte Trendystyle op. Elk seizoen is ze bij de Fashion Weeks in Milaan en Parijs te vinden.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE