Trendystyle | Beauty | Waarom we smokey eyes make-up willlen blijven dragen

Waarom we smokey eyes make-up willlen blijven dragen

De afgelopen jaren zijn smokey eyes een beetje in het verdomhoekje beland. Jammer, want deze make-up look blijft cool. En is super anti-aging!

Make-up trends winter 2022 2023
Make-up trends winter 2022 2023. Smokey eyes bij Chanel. Foto Charlotte Mesman

De afgelopen jaren zijn we in de make-up trends van alles tegengekomen. Net zoals in de mode hebben we enorm met kleur geëxperimenteerd. En met color blocking. Klassieke oogmake-up met mooi in elkaar overlopende kleuren oogschaduw zijn inmiddels een zeldzaamheid. Zelfs eyeliner is op z’n retour.

Smokey eyes
Make-up trends winter 2022 2023. Smokey eyes bij Chanel. Foto Charlotte Mesman

Misschien dat we daarom tijdens de Paris Fashion Week bij Chanel over deze klassieke make-up look met zwoele smokey eyes vielen. In tijden hadden we zo’n oogmake-up niet meer gezien. En toch is het zo cool!

En ook vrij eenvoudig. Alles wat je nodig hebt, is een zwarte matte oogschaduw en een make-up kwastje waar je goed mee kunt blenden. Breng de oogschaduw royaal op je oogleden aan zodat de donkere kleur intens is. Kleur je oogleden in tot en met de vouw onder je wenkbrauwbot.

Smokey eyes met anti-aging effect

Make-up trends winter 2022 2023
Make-up trends winter 2022 2023. Foto Charlotte Mesman

Besteed vooral aandacht aan de buitenste ooghoeken. Maak je ogen langgerekt en geef ze een ietwat opwaartse vorm mee voor een ultieme ‘oog lifting’. Want opwaartse lijnen werken liftend, verjongend en stemmen vrolijk.

Om je ogen nog een extra anti-aging boost mee te geven, kun je je haar strak uit je gezicht trekken en het bovenop je hoofd vast zetten. Hoge knotten en paardenstaarten hebben een verjongende uitstraling maar ‘trekken’ ook je gezichtshuid net even iets strakker en omhoog.

De ultieme face en eye lift zonder chirurgie

Wist je overigens dat er influencers zijn die er nog een extra schoonheidstrucje op los laten in de vorm van instant face tape? Die bestaat uit twee doorzichtige stickertjes die met een elastiekje verbonden zijn. De stickertjes breng je bij je slapen aan en het elastiekje loopt onder je haar achter je hoofd langs. Ziedaar de ultieme face lift zonder chirurgie! In dit geval kun je je haar overigens beter los dragen zodat de stickertjes niet zichtbaar zijn.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.nl, het lifestyle magazine voor trendy vrouwen.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE