Trendystyle | Fashion | Zo krijg je die modellen look

Zo krijg je die modellen look

Modellen op de catwalk zijn een ding maar nòg leuker zijn modellen off-duty, in hun eigen kloffie. Daar steek je pas mode ideeën van op.

Streetstyle modellen bij Giambattista Valli. Modellen look
Zo krijg je die modellen look. Foto Charlotte Mesman

Het spannendste moment tijdens de modeweken is na afloop van de shows: het moment waarop de modellen de showlocatie verlaten. Want pas dan vang je een glimp van ‘de meisjes achter het model’ op. Plus: je ziet hoe ze zich kleden. Streetstyle van de bovenste plank. Daar steek je pas mode ideeën van op! Want hé, waarom zou jij niet gaan voor een modellen look?

Zou je de kledingstijl van de modellen willen omschrijven, dan zouden we zeggen: casual en cool. Modellen kleden ze zelden geheel volgens het boekje. Ze laten zich wel door de nieuwste modetrends inspireren maar geven er een eigen draai aan.

Minirokje

Model Mariana Santana in minirok
Zo krijg je die modellen look. Model Mariana Santana. Foto Charlotte Mesman

Het Braziliaanse model Mariana Santana bijvoorbeeld lijkt inspiratie van de modecollectie van Miu Miu voor winter 2022 2023 te hebben opgedaan. Ze komt na afloop van de modeshow van Giambattista Valli naar buiten in een kort minirokje waarvan de voeringen van de zakken onder de zoom uitkomen (typisch Miu Miu) met daarop een crop top, een wit overhemd en een oversized leren jack (ook typisch Miu Miu). Mariana heeft de look afgemaakt met zwarte pantykousen en platte hoge veterschoenen. Op die manier wordt de look draagbaar.

Slobberbroek

Streetstyle modellen bij Giambattista Valli
Zo krijg je die modellen look. Model Carla Pereira. Foto Charlotte Mesman

Supercool is ook de look van Carla Pereira die een slobberbroek met lage taille draagt met daarop een croptruitje met hoge col en een parmantig baretje voor die Parisienne twist.

Wijde broeken zijn overigens wel de trend onder modellen. Van joggingbroeken tot spijkerbroeken. De oversized fit heeft de voorkeur. Crop tops zijn ook een constante. En verder winnen de jacks en blazers het van lange jassen.

Gedekte kleuren

Streetstyle modellen bij Giambattista Valli
Zo krijg je die modellen look. Foto Charlotte Mesman

Opvallend is dat modellen bij voorkeur voor gedekte kleuren kiezen: zwart, blauw, beige, wit. Felle kleuren of pastels zul je onder deze meisjes niet vaak tegenkomen.

Modellen look

Dus heb jij zin in die modellen look ga dan voor een casual chique kledingstijl in gedekte kleuren. En verder voor weinig of geen make-up. De meisjes bij Valli hadden fingerwaves – vers van de catwalk – maar gewoonlijk dragen modellen hun haar op de meest natuurlijke manier. Simpel maar stijlvol. De rest moet van binnenuit komen 🙂 Lees: karakter, stijl, persoonlijkheid.

Klik hier voor streetstyle mode voor de heren

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.nl, het lifestyle magazine voor trendy vrouwen.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE