Trendystyle | Fashion | Twin dressing is een populaire trend onder de mode influencers

Twin dressing is een populaire trend onder de mode influencers

Twin dressing is een geliefde trend onder de mode influencers. Maar je hoeft geen tweeling of influencer te zijn om eraan mee te doen.

Modetrends
Twin dressing. Foto ADVERSUS

Twin dressing is een populaire trend onder de mode influencers. Tijdens de internationale Fashion Weeks zien we steeds meer tweelingen of lookalikes in eenzelfde of soortgelijke outfits in het modepubliek opduiken. Natuurlijk trekt dit enorm de aandacht.

Zo hebben de Japanse tweelingzusjes Ami en Aya met hun twin dressing internationale bekendheid verworven. Om deze zusjes die zelf ook een kledinglijn hebben, kan niemand heen. Met hun fuchsia kapsels en hun kleurrijke outfits vallen ze direct op in de menigte.

De meisjes hebben het inmiddels tot front row bij de meest bekende modehuizen geschopt. Anders dan andere influencers vertonen ze zich op de eerste rij niet in kleding van het showende modehuis maar in hun eigen kleurrijke outfits die veelal zijn geïnspireerd door de Japanse manga wereld.

Maar deze Japanse zusjes zijn niet de enige die aan twin dressing doen. Tijdens de laatste fashion weeks zagen we, zoals gezegd, steeds meer twins of lookalikes opduiken (ook heren). Dit fenomeen is bovendien niet tot de modewereld beperkt. En ook niet tot tweelingen.

In Azië bijvoorbeeld is couple dressing heel populair. Vriend en vriendin stemmen hun looks op elkaar af. Hetzelfde geldt voor vriendinnen, zeker als ze op vakantie zijn, omdat matching outfits het op de foto nu eenmaal heel goed doen. Think Instagram en TikTok.

Langzaam maar zeker begint deze trend ook in ons land door te sijpelen. Steeds vaker zie je groepjes meisjes (vriendinnen/studenten) die gekleed gaan in dezelfde jurkjes, jacks. Was dat voorheen voornamelijk bedoeld om te laten zien tot welke groep je behoort, steeds vaker is het vooral ook met het oog op foto’s voor de social media. Maar daar draait het in deze moderne wereld steeds meer om 🙂

Dus ga je met je vriendinnen op stap dan is het misschien leuk om van tevoren even te bellen over de outfits. Het is maar een idee.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Door

Charlotte

Charlotte Mesman is Fashion & Beauty Director van Trendystyle.nl. Ze werkte als model in Milaan, was advocaat en richtte Trendystyle op. Elk seizoen is ze bij de Fashion Weeks in Milaan en Parijs te vinden.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE