Trendystyle | Beauty | Deze korte kapsels gaan het in 2023 helemaal worden

Deze korte kapsels gaan het in 2023 helemaal worden

Houd je van korte kapsels? Dan moet je de nieuwe korte koppies voor 2023 zien! Die zijn echt heel bijzonder.

Kapseltrends 2023
Korte kapsels bij Valentino winter 2022 2023. Photo courtesy of Valentino

De korte kapsels voor 2023 zijn nét weer even anders dan we gewend zijn. De pixie cut krijgt een extra twist mee en we spelen met spannende volumes en plukjes.

Als we het over kapseltrends hebben (en over trends in het algemeen) is het altijd goed om even terug te kijken naar de afgelopen seizoenen omdat kapsels eigenlijk een continue ontwikkeling, een soort proces zijn. Je begrijpt dan beter waar de nieuwe trends vandaan komen en wat het idee erachter is.

Zo gaan vrij extreme kapseltrends van de afgelopen jaren als undercuts en haarmatjes in 2023 over in super geraffineerde, vrouwelijke en ultra moderne haarsnitten. Lengteverschillen en plukjes zoals haarmatjes blijven een rol spelen maar het wordt allemaal vloeiender, zachter en vrouwelijker.

Uitgangspunt blijft nog steeds de korte, klassieke pixie cut maar daar gaat een nieuw sausje overheen. Zo gaan we meer volume bovenop het hoofd zien. Die volumes moeten kundig op de vorm van je gezicht zijn afgestemd. De nieuwe korte kapsels zijn dan ook bepaald geen haarsnitten die iedereen zomaar even kan knippen.

Maar het meest opvallend zijn de ‘plukjes’ of laagjes die je haar die up-to-date twist mee geven.

Zo wordt het klassieke haarmatje in 2023 een paar strategische plukjes in je nek. Dit staat supercool maar kan bijvoorbeeld ook een ietwat dikke of brede nek slanker doen lijken.

Enorm leuk zijn ook de plukjes bij de oren. Die mogen speels en gelaagd geknipt worden zodat je ze op allerlei manieren kunt stylen. Achter je oren voor een klassieke look maar ook langs je oren naar beneden of naar voren richting je wangen.

Helemaal top zijn de pony’s. Die gaan we in 2023 (maar het mag natuurlijk ook eerder!) kort en rafelig dragen. Ze kunnen onregelmatig of diagonaal geknipt worden. Je kunt ze recht naar voren of opzij stylen. Of er een klein stoer kuifje van maken.

Het mooie aan deze nieuwe korte kapsels is bovendien dat er zo’n goed model qua volume en lagen in zit dat de haarsnit zelfs als het haar nat is of in een wet look is gestyled goed te zien is. Kijk maar eens naar de korte kapsels op de catwalk van Valentino voor herfst winter 2022 2023. Supercool, toch?

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Door

Charlotte

Charlotte Mesman is Fashion & Beauty Director van Trendystyle.nl. Ze werkte als model in Milaan, was advocaat en richtte Trendystyle op. Elk seizoen is ze bij de Fashion Weeks in Milaan en Parijs te vinden.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE