Trendystyle | Fashion | Hoe houd je je kleding het langst mooi? 4 tips!

Hoe houd je je kleding het langst mooi? 4 tips!

Het is één ding om een tijdloze kledingcollectie te hebben, maar het is een heel ander verhaalom je kleding ook lang mooi te houden. Laten we…

Hoe houd je je kleding het langst mooi? 4 tips!
Hoe houd je je kleding het langst mooi? 4 tips!

Het is één ding om een tijdloze kledingcollectie te hebben, maar het is een heel ander verhaal om je kleding ook lang mooi te houden. Laten we eerlijk zijn, dat is niet voor iedereen even makkelijk. Je kunt de beste kleine wasmachine hebben, maar er komt meer bij kijken als je je kleding lang mooi wilt houden. Dus, voordat je weer een wit T-shirt in de bleekmiddel gooit of je spijkerbroek in de droger stopt, kijk eerst eens naar de volgende tips.

Lees de labels op de kleding

Het lijkt misschien iets kleins, maar je moet echt de labels op de kleding lezen om ze lang mooi te houden. Hier staat informatie over hoe je elk kledingstuk het beste kunt verzorgen. Staat er bijvoorbeeld dat je een trui liggend moet drogen, dan is dat echt het beste. Zo zul je zien dat de kleding niet gaat uitrekken. Lees deze instructies goed door voordat je gaat wassen en je kleding behandelt. Een tip is om een lijst met die symbolen uit te printen en in je wasruimte op te hangen. Zo heb je altijd een handig overzicht bij de hand!

Gebruik duurzame wasmiddelen

Je moet ook altijd een duurzaam wasmiddel gebruiken als je wilt dat je kleding lang mooi blijft. Hoewel het makkelijk kan zijn om voor het huismerk wasmiddel van de supermarkt te kiezen omdat ze goedkoop zijn, zijn deze vaak schadelijk voor zowel het milieu als je kleding. Ze zijn meestal niet biologisch afbreekbaar en kunnen de kleuren van je kleding laten vervagen. Een betere keuze is een wasmiddel met een kleurbehoudende formule.

Was je kleding voorzichtig

Niet elke soort kleding heeft dezelfde zorg nodig bij het wassen. Vooral lichte stoffen zoals T-shirts en jurkjes zijn erg kwetsbaar. Je moet natuurlijk een kwalitatieve wasmachine kopen, maar je kunt ook een waszak gebruiken om je kleding te beschermen tegen de wastrommel, knoopjes en ritsen. Het is ook slim om voor koud of lauw water te kiezen in plaats van heet water. Heet water kan je kleding namelijk sneller laten slijten. Laten we niet vergeten dat het hierdoor zelfs kan krimpen en dan blijf je met zo’n naveltruitje zit. Kijk daarom altijd op het waslabel en gebruik bij voorkeur een wasprogramma voor delicate stoffen. Een andere tip is om je kleding binnenstebuiten te wassen. Zo blijft de buitenkant van de stof beter beschermd en blijft je kleding langer mooi.

Stomen met de hand

Het is super frustrerend als je mooie wollen trui begint te pillen, vooral door wrijving op plekken zoals onder de oksels. Zelfs als je de wasstand voor wol op je wasmachine gebruikt, kun je dit niet altijd voorkomen. Om dit op te lossen kun je kwetsbare kledingstukken beter met de hand wassen. Een ontpiller zou ook kunnen helpen. Als je je kleding zo min mogelijk wilt wassen, kan een handstomer een goede oplossing zijn. Hiermee fris je je kleding in een paar minuten op en het is ook nog eens beter voor je kleding dan strijken. Met stomen houd je je kledingstukken in hun oorspronkelijke staat. Wil jij ook dat je kleding langer meegaat? Volg deze tips dan nauwkeurig op!

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.nl, het lifestyle magazine voor trendy vrouwen.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE