Trendystyle | Lifestyle | Waarom je LED tl-buizen in je interieur zou willen hebben

Waarom je LED tl-buizen in je interieur zou willen hebben

Bij tl-buizen denk je misschien aan kantoorverlichting, maar je kunt er in je eigen interieur ook zoveel mee. De LED-versie van tl-buizen is bovendien…

Waarom je LED tl-buizen in je interieur zou willen hebben
Waarom je LED tl-buizen in je interieur zou willen hebben

Als het op de verlichting van je huis aankomt, dan denk je misschien niet snel aan tl-buizen. Toch komen we ze steeds vaker in interieurs tegen. En daar valt heel wat voor te zeggen. Zo zijn er tegenwoordig ook ronde tl-buizen, of tl-buizen in allerlei kunstzinnige vormen die je inrichting een moderne en artistieke touch kunnen meegeven. Je kunt zelfs zelf, van meerdere lampen, unieke en originele composities maken. Bovendien zien we tegenwoordig steeds meer tl-buizen in de LED-variant. De LED-versie van TL-buizen biedt meerdere voordelen.

Waarom je LED tl-buizen in je interieur zou willen hebben

Ga je voor tl-buizen of heb je al tl-buizen in huis (bijvoorbeeld in de keuken of boven je badkamerspiegel), verdiep je dan eens in de LED-versie. Die heeft meerdere voordelen.

Milieuvriendelijk. Standaard tl-buizen bevatten kwik. Breekt een lamp dan komt er een (kleine hoeveelheid) kwikdamp vrij. Traditionele tl-buizen moeten dan ook altijd als chemisch afval worden weggegooid. Tl-buizen in de LED-versie daarentegen kunnen gerecycled worden en bevatten geen giftige stoffen. Ze zijn daarom milieuvriendelijker dan de standaard variant.

Energiebesparend. LED-buizen hebben een lager energieverbruik dan conventionele tl-buizen. Ze verbruiken gemiddeld zelfs 60% minder energie, wat leidt tot aanzienlijke kostenbesparingen, een verminderde impact op het milieu én minder stress over je energieverbruik in huis.

Lange levensduur. LED-buizen hebben een lange levensduur, vele malen meer dan gloeilampen en halogeenlampen. In vergelijking met conventionele tl-buizen gaan ze bovendien gemiddeld vijf keer langer mee. Dit betekent dat je ze minder vaak hoeft te vervangen, op den duur kosten bespaart en dat je minder afval naar de stort brengt.

Design. LED-buizen zijn tegenwoordig verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleurtemperaturen (ook in warme kleuren), waardoor je er echt leuke dingen mee kunt doen in je interieur. Ze worden dan ook steeds vaker gebruikt om verschillende stemmingen en sferen in een ruimte te creëren.

Verbeterde verlichtingsprestaties. LED-lampen bieden betere verlichtingsprestaties dan conventionele tl-buizen, waaronder een betere kleurweergave, maar ook minder flikkering en een gelijkmatigere lichtverdeling dan traditionele tl-verlichting. LED is dan ook veel rustiger aan je ogen.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.nl, het lifestyle magazine voor trendy vrouwen.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE