Trendystyle | Fashion | 10 Stijltrucs om hoge laarzen optimaal te dragen

10 Stijltrucs om hoge laarzen optimaal te dragen

Ook een fan van hoge laarzen? Terecht! Ze doen het goed onder elke outfit en kunnen heel flatterend werken. Check onze stijltips.

10 Stijltrucs om hoge laarzen optimaal te dragen
10 Stijltrucs om hoge laarzen optimaal te dragen

Welk seizoen het ook is, of je nu lang of petite bent, met hoge laarzen sla je altijd een goed figuur. Rode lijn is ook hier, net zoals in de hele mode, dat je wel even moet letten op de proporties, pasvorm en combinaties die je legt. Gelukkig zijn er in de laarzentrends voor het komende seizoen weer ongelooflijk mooie modellen te vinden (zie laarzen dames). Houd bij het kiezen onze stijltrucs in gedachten en vind je droomlaarzen.

10 Stijltrucs om hoge dames laarzen optimaal te dragen

#1 Ben je klein van stuk, dan kunnen hoge boots je silhouet optisch ‘inkorten’. Ga voor laarzen onder de knie met een midi lengte zodat het niet lijkt dat je erin ‘verdrinkt’. Kies bij voorkeur een laars met een hak voor wat extra lengte, maar niet al te hoog zodat je er nog wel goed op kunt lopen.

#2 Ben je lang, ga dan voor (extra) hoge exemplaren. Jij kunt bijvoorbeeld heel goed overknee laarzen en lieslaarzen (ook wel ‘cuissardes’ genoemd) hebben. Kies je je laarzen (te) laag en iel, dan is het stoere eraf.

#3 In de modewereld zijn looks met blote benen nog steeds de grote favoriet. Draag je laarzen als het even kan daarom zonder pantykousen. Is het weer er niet naar, ga dan op safe met een ton sur ton combinatie: kousen in dezelfde kleur als je laarzen. Dit is overigens een top modetrend voor dit seizoen.

#4 Maar let op: zijn je knieën niet meer zo strak, kijk dan eens bij de over knee laarzen. Misschien vind je zulke hoge laarzen ‘heftig’, maar ze zijn er tegenwoordig ook in heel klassieke uitvoeringen (geschikt voor elke leeftijd!).

#5 Voor optisch langere benen ga je voor een ton sur ton look, dus laarzen in dezelfde kleur als je outfit (en kousen, zie #3) met een wat spitsere neus, een slank afkledende schacht en een wat smallere hak. Zo stroomlijn je als het ware je benen en voeten.

#6 Stijlregel: laarzen met een spitse neus hebben een stoere uitstraling, laarzen met een ronde neus zijn eerder klassiek en vrouwelijk.

#7 Heel belangrijk in een laars is de schacht. Die moet mooi afkleden en mag bij de rand niet knellen. Heb je slanke kuiten en zakken laarzen snel af, kijk dan eens bij soklaarzen of ga meteen maar voor afzaklaarzen. Heb je volslanke kuiten koop je laarzen dan niet net-goed (ik zelf heb die fout eens gemaakt) want ook de omvang van je kuiten verandert in de tijd (sporten, vochtophoping, gewichtsschommelingen). Zorg dat je iets van ruimte hebt. Bedenk ook: hoe breder de schacht hoe slanker je benen overkomen. Ga in het geval van volslanke kuiten ook voor een stevige hak voor een goede balans. Cowboy boots zijn bijvoorbeeld heel geschikt vanwege de stoere schacht en hak (en meteen fantastisch voor het festivalseizoen!). Het draait allemaal om proporties, weet je nog?

#8 De meest flatterende combinatie is: lange laarzen met een rok of jurk die net op de rand van je laarzen valt. Je silhouet wordt zo niet doorbroken maar juist opgerekt. Beter nog als je alles in dezelfde kleur draagt. Deze combinatie is klassiek en (ook) heel geschikt voor naar je werk.

#9 Voor een supervrouwelijke look combineer je hoge laarzen met een minirok of –jurkje. Wil je het elegant houden, show dan niet al teveel huid. Hoe korter je rok, hoe hoger de laars. Verder geldt ook: hoe korter je rok, hoe lager je hak, als je het elegant wilt houden. Voor de avond of een speciale gelegenheid mag je deze stijlregels vergeten.

#10 Andere combinaties die ook goed werken, zijn hoge laarzen met een strakke broek (je draagt de broek in je laarzen) of met een jurk of rok met hoge split zoals die tegenwoordig in de mode zijn.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.nl, het lifestyle magazine voor trendy vrouwen.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE