Trendystyle | Fashion | Zo draag je je lange spijkerrok volgens de nieuwste modetrends 2023

Zo draag je je lange spijkerrok volgens de nieuwste modetrends 2023

Eigenlijk is er maar één manier om je lange spijkerrok dit seizoen te dragen. En dat is: met een spijkertop.

Total denim look zomer 2023 - Photo ADVERSUS
Total denim look zomer 2023 – Photo ADVERSUS

Als stijlicoon Olivia Palermo ermee komt dan weet je dat het goed is. De Amerikaanse influencer die al in 2010 werd uitgeroepen tot de new queen of streetstyle presenteerde zich bij de modeshow van Zimmermann in Parijs in een lange spijkerrok met bijbehorende spijkerblouse. Deze zogenaamde total denim look, ook wel double denim, is een must voor 2023 voor elke modeliefhebber.

Lange spijkerrok

Total denim look zomer 2023 - Photo ADVERSUS
Total denim look zomer 2023 – Photo ADVERSUS

Olivia’s spijkerrok valt tot net over de knie en valt daarmee in de categorie ‘midi’. Haar spijkerrok is korter dan de meeste spijkerrokken die we in de modecollecties voor zomer 2023 en ook al in het straatbeeld zien. Momenteel is de enkellange spijkerrok een grote hit, maar gezegd moet worden dat die soms wat zwaar kan overkomen, zeker als je niet al te lang bent (zoals Olivia die niet boven de 1,68 m zou uitkomen).

Donkere denim

Opvallend is ook de kleur van de spijkerrok (en spijkerblouse) van Olivia. Waar de modeontwerpers en influencers maar al te graag voor licht spijkergoed kiezen, gaat Olivia voor donkerblauwe denim.

Voor beide kleuren valt iets te zeggen. Lichtblauwe denim is een verademing na al die donkere winterkleuren en straalt voorjaar en zomer uit, maar donkere denim is ultrachic en elegant. De doorknoopversie met gouden knopen die Olivia draagt, is bovendien een perfecte basis voor de marinière stijl (sailor stijl) die deze zomer trending is.

Spijkergoed op spijkergoed

Volgens de allernieuwste modetrends voor lente zomer 2023 is er maar één manier om je spijkerrok – of die nu licht of donker is – te dragen, en dat is: met een bijbehorende denim top. Dat kan een blouse of een blazer zijn of later in het seizoen ook een hemdje of topje. Voorwaarde is wel dat je top in dezelfde kleur en stijl van je rok is.

Frisse voorjaarsdagen

Zolang het nog fris is, kun je je spijkergoed outfit afmaken met een coltrui die je onder je spijkerblouse draagt en een paar hoge laarzen. Spijkerchic! Een zwarte zonnebril erbij en je hebt die VIP look.

Bekijk de streetstyle foto’s maar eens en laat je inspireren.

Klik hier voor modetrends voor de heren op ADVERSUS    

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Door

Charlotte

Charlotte Mesman is Fashion & Beauty Director van Trendystyle.nl. Ze werkte als model in Milaan, was advocaat en richtte Trendystyle op. Elk seizoen is ze bij de Fashion Weeks in Milaan en Parijs te vinden.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE