Trendystyle | Fashion | Deze Adidas sneakers zijn een must-have voor fashionista’s

Deze Adidas sneakers zijn een must-have voor fashionista’s

De Samba’s van Adidas zijn momenteel razend populair. Ze zijn te vinden aan de voeten van it-girls als Hailey Bieber, Kaia Gerber en Kendall Jenner.

Deze Adidas sneakers zijn een must-have voor fashionista’s
Deze Adidas sneakers zijn een must-have voor fashionista’s. Foto Charlotte Mesman

De Samba sneakers van Adidas zijn momenteel (wederom) enorm trending. Deze schoenen die in 1950 werden gelanceerd door de oprichter van het merk hebben hun charme door de tijden heen behouden en zijn inmiddels uitgegroeid tot een cult-item. We zien deze Adidas sneakers aan de voeten van it-girls als Hailey Bieber, Kaia Gerber en Kendall Jenner, om maar een paar namen te noemen.

Hoe ziet de Samba sneaker eruit?

Deze Adidas sneakers zijn een must-have voor fashionista’s
Deze Adidas sneakers zijn een must-have voor fashionista’s. Foto Charlotte Mesman

Misschien heb je de Samba’s van Adidas niet direct voor ogen, maar als je ze ziet, herken je ze meteen. Deze sneakers, oorspronkelijk ontworpen voor indoor football, hebben een slanke en verfijnde vorm – heel anders dan bijvoorbeeld de grote, gewild lompe Dad sneakers van Fila die we de afgelopen jaren veel zagen dragen. Verder herken je ze aan de kenmerkende drie strepen aan de zijkant waar ook nog eens ‘Samba’ met zoveel woorden te lezen valt. Karakteristiek is ook de rubberen zool en de suèdeachtige bescherming aan de voorkant.

Hoe draag je de Samba sneaker van Adidas?

Waar Kendall Jenner vaak gespot wordt met witte Samba’s met zwarte strepen, draagt Kendall Jenner graag de zwarte variant met witte strepen. De it-girls combineren de sneakers graag met spijkerbroeken, oversized broeken, sportieve shorts maar ook met lange rokken. Ze dragen de schoenen met blote voeten (lees: onzichtbare sokken) of met witte of zwarte sokken. Maar eigenlijk kunnen deze sneakers, juist vanwege hun klassieke uiterlijk overal onder.

Sporty & Rich

Wil je er nog een schepje bovenop doen, dan is er de versie ‘Sporty & Rich’. Deze Samba variant is het resultaat van de samenwerking tussen Adidas en het lifestyle brand Sporty & Rich en komt met unieke details als crèmekleurige veters, vernieuwende kleuren zoals crème met tandpastablauwe strepen (of andersom), en een rond medaillonnetje dat aan de veters bungelt. In plaats van Samba staat er ‘Sporty & Chic’ op de zijkant van de schoenen.

Wij zagen de Samba sneakers ook in de streetstyle bij de modeweken opduiken en eerlijk gezegd vinden wij het wel wat 🙂 Wat jullie? Of is dit weer de zoveelste hype die in mum van tijd plaats zal moeten maken voor wéér een andere sneaker trend?

Klik hier voor de modetrends voor de heren op ADVERSUS

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Door

Charlotte

Charlotte Mesman is Fashion & Beauty Director van Trendystyle.nl. Ze werkte als model in Milaan, was advocaat en richtte Trendystyle op. Elk seizoen is ze bij de Fashion Weeks in Milaan en Parijs te vinden.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE