Trendystyle | Beauty | Makeup trends | Waarom je je make-up en nagellak regelmatig moet verversen

Waarom je je make-up en nagellak regelmatig moet verversen

Eigenlijk heeft je make-up en nagellak collectie elk seizoen een kleine boost nodig om up-to-date te blijven. Maar er is nog een reden…

Waarom je je make-up en nagellak regelmatig moet verversen
Waarom je je make-up en nagellak regelmatig moet verversen

Make-up is, net zoals de mode, voortdurend in beweging. Eigenlijk zou je elk seizoen je make-up collectie en je verzameling nagellak moeten updaten met een paar key products, precies zoals je dat met je garderobe doet. Maar er is nog een reden waarom je je make-upjes regelmatig moet verversen, en dat is: hygiëne.

Key producten in de make-up en nagellak voor 2024

De make-up trends voor 2024 laten interessante ontwikkelingen zien. De huid staat ook het komende jaar centraal. De nieuwigheid is dat we, meer dan ooit, gaan spelen met texturen. Het midden van ons gezicht mag wat matter zijn terwijl je je wangen, jukbeenderen, lippen en ook oogleden een spannende glans of glos mag meegeven.

Key producten voor de huid voor 2024 zijn: een foundation met een dewy textuur en een kleurloze glos om mooie glansaccenten mee te creëren.

Een ander key product voor 2024 is: een perzikkleurige blush. Perzikkleuren gaan het sowieso in 2024 helemaal worden. Peach Fuzz, een lichte en warme perziktint, is door de Amerikaanse kleurspecialist Pantone uitgeroepen tot kleur van het jaar 2024.

Een derde product dat een welkome aanvulling op je make-up collectie kan vormen, is een rozerode lippenstift met een zachte glans. Hiermee kun je je lippen een romantische twist meegeven. Houd je meer van statement lippen, dan mag je je het komende jaar wagen aan felle roodtinten, burgundy of zelfs zwart.

Qua nagellak trends voor 2024 gaan we ook interessante dingen meemaken. Denk aan metallics (momenteel al een toptrend), aan mooie groentinten (van salie tot smaragd) maar ook aan de Skinny French manicure met een minimaal lijntje dat wit maar ook rood mag zijn. En verder natuurlijk… perzikroze!

Houdbaarheidsdatum 

De nieuwste make-up trends dagen je dus uit om eens met andere, voor jou misschien ongebruikelijke kleuren of texturen te experimenten. Maar er is nog een reden waarom je je make-up trousse en nagellak regelmatig onder de loep zou moeten nemen, en dat is de beperkte houdbaarheidsdatum. We zetten de hoofdregels nog even voor je op een rijtje:

Regel nummer één is: controleer altijd het PAO (period after opening) symbool op je make-up producten. Dit symbool geeft aan hoeveel maanden het product na de eerste opening houdbaar is. Het is dus wel van belang dat je (ongeveer) bijhoudt wanneer je het product opent.

Algemene regels zijn verder:

  • Foundation blijft doorgaans ongeveer 12 tot 18 maanden vanaf de productiedatum goed. Omdat dit product water bevat, is het gevoeliger voor bacteriegroei.
  • Mascara moet eigenlijk, zeker als je dit product dagelijks gebruikt, elke drie maanden worden vervangen om ooginfecties te voorkomen. Gebruik je je mascara maar af en toe dan staan er zes maanden voor.
  • Lippenstift: kan over het algemeen maximaal twee jaar meegaan.
  • Nagellak blijft zo’n twee jaar goed als je de flesjes op de juiste manier bewaart (lees: goed afsluit).
  • Gezichtspoeder, blush en oogschaduw – dus make-up producten in poedervorm – kunnen 12 tot 24 maanden meegaan. Omdat dit droge texturen zijn, zijn ze minder vatbaar voor bacteriegroei.

Verder moet je altijd letten op eventuele veranderingen in het uiterlijk, de textuur, de kleur of de geur van de producten, omdat die erop kunnen wijzen dat het product is verlopen en moet worden weggegooid, zelfs als de aanbevolen houdbaarheidsdatum nog niet is bereikt.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.nl, het lifestyle magazine voor trendy vrouwen.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE