Trendystyle | Fashion | Dag 5 van de Milan Fashion Week zomer 2023. Modellen off-duty

Dag 5 van de Milan Fashion Week zomer 2023. Modellen off-duty

Op dag 5 van de Milan Fashion Week zomer 2023 regende het pijpenstelen. Ondanks dat fotografeerden we de modellen off-duty.

Milan Fashion Week zomer 2023
Milan Fashion Week zomer 2023. Modellen off-duty bij Philosophy. Model: Claire Delozier. Foto Charlotte Mesman

De vijfde dag van de Milan Fashion Week zaterdag 24 september 2022 was een regenachtige dag met af en toe stortbuien van jewelste, maar ‘singing in the rain’ was het motto. Modejournalisten, influencers, fotografen, modellen. Iedereen deed zijn best om er iets moois van te maken. We schoten weer enorm veel streetstyle looks maar vandaag hebben we foto’s en een exclusieve video van off-duty modellen voor je.

Dag 5 van de Milan Fashion Week zomer 2023. Modellen off-duty

Milan Fashion Week zomer 2023
Milan Fashion Week zomer 2023. Modellen off-duty bij Philosophy. Model: Valeria Buldini. Foto Charlotte Mesman

Maar eerst gaan we je natuurlijk wel even vertellen hoe deze natte showdag gegaan is. Bij onze eerste show van de dag, Ermanno Scervino, kregen we een hoosbui over ons heen. Toch poseerden de influencers in de smetteloze witte jurken van het modehuis heel sportief ook zonder paraplu voor de streetstyle fotografen.

Bij MSGM gaven de bonte looks van het modepubliek dat zich in het brand had ingeleefd, kleur aan de loodgrijze atmosfeer tussen de moderne hoogbouw van het Gae Aulenti plein.

Milan Fashion Week zomer 2023
Milan Fashion Week zomer 2023. Modellen off-duty bij Philosophy. Model: Valerie Scherzinger. Foto Charlotte Mesman

Salvatore Ferragamo showde, met Naomi Campbell front row, in het centrum van Milaan en legde daarmee de hele binnenstad plat. De showlocatie was naast de boetiek van Dolce & Gabbana, en de hilariteit was groot toen TikTokker Khaby Lame die op deze natte zaterdagmiddag eens flink wilde gaan shoppen zich vergiste en bij de show Ferragamo naar binnen ging.

Modellen off-duty
Milan Fashion Week zomer 2023. Modellen off-duty bij Philosophy. Model: Gwen Weijers. Foto Charlotte Mesman

Toen een collega fotograaf en passant zijn cameralens met dop en al op de Tiktokker richtte, plukte Khaby in het voorbijgaan en met tientallen fotografen op zijn hielen razendsnel de dop eraf en gaf hem triomfantelijk terug aan de verblufte fotograaf. Cleavere jongen!

Modellen off-duty
Milan Fashion Week zomer 2023. Modellen off-duty bij Philosophy. Model: Jordan Daniels. Foto Charlotte Mesman

De streetstyle looks bij Trussardi waren strong en black in een soort Matrix stijl.

Maar de grootste happening in termen van streetstyle was bij Philosophy by Lorenzo Serafini waar we niet alleen veel influencers in supercoole (Philosophy natuurlijk) outfits spotten maar ook de modellen off-duty voor je fotografeerden waaronder aanstormend talent als de Italiaanse Valeria Buldini. Ook spotten we Nederlands model Gwen Weijers en Valerie Scherzinger, één van onze favoriete modellen.

Milan Fashion Week zomer 2023
Charlotte Mesman in de regen tijdens de Milan Fashion Week zomer 2023. Foto ADVERSUS

De showdag werd afgesloten met een grootse show van Moncler dat zijn zeventigste verjaardag viert. Het feest waaraan – naar zeggen van Moncler – 18000 mensen deelnamen, vond op deze zaterdagavond plaats op Piazza del Duomo, het centrale plein van Milaan, met een show met maar liefst 952 modellen, 700 balletdansers, 200 muzikanten en 100 koristen.

En al die tijd bleef het regenen.

Klik hier voor de streetstyle voor de heren

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Door

Charlotte

Charlotte Mesman is Fashion & Beauty Director van Trendystyle.nl. Ze werkte als model in Milaan, was advocaat en richtte Trendystyle op. Elk seizoen is ze bij de Fashion Weeks in Milaan en Parijs te vinden.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE