Trendystyle | Fashion | Laatste dag Milan Fashion Week zomer 2023: Irina Shayk

Laatste dag Milan Fashion Week zomer 2023: Irina Shayk

Zondag was de laatste dag van de Milan Fashion Week, met als hoogtepunt Irina Shayk bij de modeshow van Giorgio Armani.

Irina Shayk
Irina Shayk bij Giorgio Armani. Foto Charlotte Mesman

De Milan Fashion Week voor zomer 2023 is ten einde. Op de laatste dag, zondag 25 september, waren de meeste modevakmensen en influencers al vertrokken maar bij de modeshow van Giorgio Armani kregen we dan toch nog een toegift: supermodel Irina Shayk. Omringd door body guards kwam ze uit de show locatie in de Via Borgonuovo. Het lukte ons om een paar plaatjes van haar te schieten.

Irina Shayk
Irina Shayk bij Giorgio Armani. Foto Charlotte Mesman

Verder was er deze dag niet bijzonder veel te beleven want iedereen was al op weg naar Londen! Ja, je leest het goed: Londen. Deze korte tussenstop in de Engelse hoofdstad is vanwege Burberry want dit Britse modehuis heeft, wegens het overlijden van de Engelse Koningin, zijn show naar maandag 26 september verplaatst. Pas daarna gaat Parijs van start. Wij zullen daar vanaf vrijdag ook van de partij zijn.

Backstage bij Hui

Maar eerst onze laatste showdag in Milaan. De stromende regen van zaterdag was opgehouden, het was fris en bewolkt, maar vele malen beter dan dag ervoor. Onze eerste show was bovendien backstage bij Hui waar we met het weer niet veel te maken hadden.

Backstage bij de modeshow van Hui
Backstage bij de modeshow van Hui. Foto Charlotte Mesman

Bij de Chinese modeontwerpster Hui waren de meeste modellen al opgemaakt en gekapt. De make-up bestond uit fijne goudpoeder op de oogleden en wenkbrauwen, mooie huidjes en een natuurlijke mond. Het haar van de modellen was gekapt in gecontroleerde golfbewegingen waarin alle haartjes op z’n plaats lagen. Zelfs fly away haartjes werden met een mascarakammetje en wat wax tegen het hoofd geplakt.

De sfeer backstage was goed en het ging er allemaal vrij rustig aan toe, iets wat voor backstage best bijzonder is. Het wil er nog wel eens hysterisch aan toe gaan.

Irina Shayk bij Giorgio Armani

Na Hui was het de beurt van Giorgio Armani die een flink aantal VIPs voor zijn show had uitgenodigd. De Italiaanse modeontwerper laat zijn gasten dan altijd even een loopje, een soort parade, door de straat maken zodat iedereen ze kan zien en fotograferen, maar wij waren daar net te laat voor, iets wat we niet zo heel vonden, want onze focus is ‘mode’ en ‘modellen’, en wij zijn geen paparazzi 🙂

Modellen bij Giorgio Armani
Modellen bij Giorgio Armani. Foto Charlotte Mesman

Al kon ik het niet laten om supermodel Irina Shayk na afloop van de show even te kieken. Maar zij valt dan toch meer in de categorie ‘modellen’. Over modellen gesproken, die fotografeerden we na afloop van de Giorgio Armani show in overvloed. Een paar van hen namen afscheid van elkaar met een ‘Doei, lieverd!’

Een paar top influencers bij Elisabetta Franchi

Onze laatste show van de dag én week was Elisabetta Franchi, een modehuis dat de laatste jaren veel internationale bekendheid heeft gekregen. De genodigden voor deze show is een categorie apart waarin opgeblazen lippen en vergrote borsten de boventoon voeren.

Justine Soranzo
Justine Soranzo bij Elisabetta Franchi. Foto Charlotte Mesman

In de street style scene werd de show gestolen door Frans model Justine Soranzo die als een echte Française dat – zoals ze wel zeggen – je ne sois quoi heeft. Heel stijlvol was ook de Vietnamese influencer Khanh Linh. Zij was een waar spektakel en wij legden dat voor jullie op video vast.

Geniet ervan. Wij berichten je over een paar dagen vanuit Parijs.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Door

Charlotte

Charlotte is Fashion & Beauty Director van Trendystyle. Ze werkte als model in Milaan, was advocaat en richtte Trendystyle op. Elk seizoen is ze bij de Fashion Weeks in Milaan en Parijs te vinden.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)