Trendystyle | Fashion | Dag 4 van de Milan Fashion Week zomer 2023: Tod’s, Etro, Gucci

Dag 4 van de Milan Fashion Week zomer 2023: Tod’s, Etro, Gucci

De vierde dag van de Milan Fashion Week zomer 2023 zit erop. Voor ons in ieder geval. Beleef het mee. Bekijk de street style foto’s.

Milan Fashion Week zomer 2023
Milan Fashion Week zomer 2023. Influencers bij Sportmax. Foto Charlotte Mesman

De showkalender voor dag 4 van de Milan Fashion Week voor zomer 2023 was overvol, en dat kwam niet alleen door de vele shows maar vooral ook door de locaties die mijlenver uit elkaar lagen. Demonstraties in het centrum maakten alles nog vermoeider. Maar gelukkig scheen de zon!

Supermodellen bij Tod’s

Milan Fashion Week zomer 2023
Milan Fashion Week zomer 2023. Bij Tod’s. Justine Soranzo. Foto Charlotte Mesman

De eerste show van de dag was Tod’s en daarvoor moesten we naar de buitenwijken van Milaan. De street style looks waren door een ringetje te halen, stijlvol en (behoorlijk) winters, in kleuren geïnspireerd door de natuur. Veel knitwear, mooie jassen, leer, chique tassen. Dingen waarin je zo zou willen weglopen. Op de catwalk showden de supermodellen Carla Bruni en Naomi Campbell, en op de front row zat K-pop ster Joy van Red Velvet. Al met al was het een enorme happening.

Lange krijtstreepjurken bij Sportmax

Milan Fashion Week zomer 2023. Bij Sportmax.Anna Rosa Vitiello. Foto Charlotte Mesman

Door de lange afstanden en het vele verkeer moesten we Missoni overslaan en gingen we regelrecht naar de derde show van de dag: Sportmax. Daar werden we verrast door een kilometerslange demonstratie voor het klimaat door scholieren. Het centrum van Milaan was totaal stilgelegd en even leek het dat de show van Sportmax het water zou vallen. Maar al snel kwamen de genodigden opdagen en zagen we her en der de chique lange krijtstreep jurken van Sportmax voor winter 2022 2023 in het straatbeeld opduiken.

Fashion modellen
Fashion model Vilma Sjöberg na afloop van Sportmax. Foto Charlotte Mesman

Bij Sportmax fotografeerden we ook de modellen waarop Steinberg en Louise Roberts, twee van de meest gevraagde modellen van het moment.

Chaos bij Etro

Etro Milan Fashion Week zomer 2023
Milan Fashion Week zomer 2023. Bij Etro.

Het lijkt wel of de modeontwerpers er een spelletje van maken om ons alle hoeken van Milaan te laten zien. Na onze ochtendexcursie naar Tod’s wachtte ons na Sportmax een lange rit naar Etro, die ergens in de buurt van het vliegveld van Milaan showde. Het bleek een industrieterrein waar bestelbusjes en vrachtwagens tussen het modepubliek doorreden. Er was geen doorkomen aan en daarom besloten we om naar de nagelegen showlocatie van Gucci te gaan.

Mode circus bij Gucci

Amalie Gasmann
Amalie Gassman in Gucci tijdens de Milan Fashion Week zomer 2023. Foto Charlotte Mesman

Als je bizarre street style outfits wilt zien, moet je bij Gucci zijn. Het was één en al gekheid op een stokje. Honderden, duizenden fashion addicts hadden zich uitgedost in Gucci stijl, en eerlijk gezegd zag het er niet uit. Grote brillen, dasjes, bonte outfits en street stylers die zich opdringen aan de street style fotografen die demonstratief hun camera laten zakken als de outfit hen niet aanstaat. Want er wordt niet uit medeleven of medelijden gefotografeerd. Fashion is een business. De professionals moeten snel werken en kunnen zich het niet permitteren tijd te verdoen met het editen van foto’s die ze aan de straatstenen niet kwijt kunnen.

Backstage bij Stella Jean

Na Gucci gingen we backstage bij de ontwerpster Stella Jean waar we make-up artist Michele Magnani van MAC Cosmetics, een goede vriend inmiddels, interviewen en – eindelijk – na de Covid tijd weer op een heleboel goede bekenden stuitten. En hier, lieve mensen, lieten we jullie en de Fashion Week in de steek, het was inmiddels zeven uur, en zijn we bubble tea in de Via Sarpi van China Town gaan drinken 🙂 En daarna wachtte ons een lange avond editen en schrijven.

Klik hier voor de street style voor de man

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Door

Charlotte

Charlotte is Fashion & Beauty Director van Trendystyle. Ze werkte als model in Milaan, was advocaat en richtte Trendystyle op. Elk seizoen is ze bij de Fashion Weeks in Milaan en Parijs te vinden.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)