Trendystyle | Fashion | Deze schoenentrend voor winter 2022 2023 is hot

Deze schoenentrend voor winter 2022 2023 is hot

Let op deze schoenentrend voor winter 2022 2023: de komende winter gaan we dansend door het leven. De balletschoen is hot! Ook met hak.

Schoenentrends winter 2022 2023
Schoenentrends winter 2022 2023. Ballerina pumps van Miu Miu bij de modeshow van Saks Pott. Photo courtesy of Copenhagen Fashion Week

De afgelopen seizoenen hebben Miuccia Prada en Raf Simons ontzettend rake collecties op de catwalks neergezet. Elke keer weer zijn er wel items uit de Prada of Miu Miu collectie die al vòòr het begin van het seizoen ‘cult’ zijn. Neem nu de balletschoenen van Miu Miu. Supercult, als je het ons vraagt. Dit wordt echt een huge schoenentrend voor winter 2022 2023.

Modetrends winter 2022 2023
Ballerina’s bij Miu Miu. Photo courtesy of Miu Miu

Satijnen ballerina’s met sokken

Het kon eigenlijk ook niet anders. De looks in de modeshow van Miu Miu voor winter 2022 2023 zijn gewoon té cute: zwierige tennisrokjes met daaronder satijnen balletschoenen die met dikke kousen werden gedragen. Deze supervrouwelijke look mag je dan weer afmaken met een oversized jas met een forse mannelijke snit. Want dat komt in deze collectie wel weer sterk naar voren, dat contrast tussen mannelijk en vrouwelijk.

Eigenlijk zit dat mannelijke ook al wel een beetje in die dikke kousen die in de balletschoenen worden gedragen. Die halen het zoete er een beetje vanaf, en dat maakt het wel extra leuk. Ook de korte rokjes zijn niet één en al zoetigheid, want ze worden met stoere leren riemen gedragen. Soms komen ze zelfs in mannelijke ruitjesstof.

Met dan daaronder steeds weer die satijnen balletschoenen in allerlei kleuren: roze, wit maar ook zwart, en zelfs bruin.

Balletschoenen met hakken

Houd je van hakken, dan zijn deze ballerina’s er zelfs in pumpvorm, zoals je op onze cover foto kunt zien. Ook deze satijnen schoenen laten zich weer heel gemakkelijk dragen, en doen het het best in een mannelijk/vrouwelijk context. We zagen ze tijdens de Copenhagen Fashion Week al langskomen.

Wij denken dat ballerina’s, hoog en plat, een enorme schoenentrend voor winter 2022 2023 gaan worden. Misschien kun jij er ook wat mee?

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.nl, het lifestyle magazine voor trendy vrouwen.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE