Trendystyle | Fashion | Sarah Jessica Parker en Fendi’s jarige Baguette tas

Sarah Jessica Parker en Fendi’s jarige Baguette tas

Deze Baguette tas van Fendi viert dit jaar zijn vijfentwintigste verjaardag en Sarah Jessica Parker is van de partij.

Tassen trends 2023
Sarah Jessica Parker met de nieuwe capsule Baguette bij de Baguette show van Fendi in New York. Photo courtesy of Fendi

De Baguette tas van Fendi viert zijn vijfentwintigste verjaardag. De tas mogen we inmiddels onder de klassiekers scharen. Een bekende klassieker nog wel. Dat heeft dit cult item onder meer aan Sarah Jessica Parker te danken.

De Baguette tas van Fendi

De tas zag in 1997 het licht. De eigenaardige naam – baguette is stokbrood – laat zich gemakkelijk verklaren. Voor deze tas liet Silvia Venturini Fendi, de geestelijke moeder, zich inspireren door de charmante Françaises die wel met stokbroden onder hun arm over straat gaan.

Tassen trends 2023
Sarah Jessica Parker en de Baguette tas die Fendi samen met haar ontwierp. Photo courtesy of Fendi

Sarah Jessica Parker over de tas: It’s a Baguette

De tas kreeg enorme bekendheid door een inmiddels legendarische scene in Sex and The City waarin een knappe dief Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker) haar geliefde Baguette tas – eentje met paarse pailletten – probeert te ontfutselen. Carrie reageerde daarop met een wanhopig ‘It’s a Baguette!

Die kreet is ons jarenlang blijven achtervolgen en is nog steeds vaak de slogan in de reclamecampagnes van Fendi.

Dat de tas op dit moment weer helemaal in de belangstelling staat, komt niet alleen door zijn vijfentwintigste verjaardag maar ook door de comeback van Y2K (jaren ’90, 2000) in de modetrends voor winter 2022 2023. Het was juist in die jaren dat de Baguette ter wereld kwam.

Allemaal reden voor feest dus. De vijfentwintigste verjaardag van de Baguette mocht niet onopgemerkt voorbijgaan. Fendi vierde de Baguette met een speciale modecollectie die in New York werd gepresenteerd. De basis van de collectie werd gelegd door Silvia Venturini Fendi en Kim Jones, creatief directeuren van het maison, in samenwerking met andere klinkende namen: Marc Jacobs, Tiffany & Co, Porter maar ook – juist ja – Sarah Jessica Parker.

De actrice ontwierp samen met Silvia Venturini Fendi een baguette die is bezaaid met degradé pailletten. De capsule tas komt in verschillende kleuren: paars, wasabi, baby roze en zacht blauw. En binnenin de tas is het legendarische slogan te vinden: ‘It’s not a bag, it’s a Baguette!

Benieuwd naar mode trends voor de heren voor winter 2023? Klik hier

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Door

Charlotte

Charlotte Mesman is Fashion & Beauty Director van Trendystyle.nl. Ze werkte als model in Milaan, was advocaat en richtte Trendystyle op. Elk seizoen is ze bij de Fashion Weeks in Milaan en Parijs te vinden.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE