Trendystyle | Fashion | Mode look van de dag. Doorzichtige mode en lingerie in zicht

Mode look van de dag. Doorzichtige mode en lingerie in zicht

Doorzichtig is één van de hotste mode trends voor winter 2022 2023. De vraag is dan altijd weer wat je eronder draagt.

Mode trend winter 2022 2023
Doorzichtig is dé mode trend voor winter 2022 2023. Photo courtesy of N21

Ook deze winter gaan we doorzichtige jurken en rokken dragen. Héél doorzichtig zelfs. De doorzichtige mode trend voor winter 2022 2023 laat ultra transparante creaties zien. En daarmee stuiten we altijd weer op hetzelfde probleem: wat gaan we eronder dragen?

Lingerie is het antwoord voor de komende winter. We gaan dus niet werken met hemdjes en leggings maar showen huid. Dit hebben we te danken aan de jaren ’90, een vrij spannend mode tijdperk waarin preutsheid ver te zoeken was.

Mode trend winter 2022 2023
Doorzichtig is dé mode trend voor winter 2022 2023. Photo courtesy of N21

Je herinnert je misschien nog de foto’s van Kate Moss die zich op een party in een doorzichtig jurkje met enkel daaronder een slipje presenteerde. Een beha droeg ze niet en de jurk liet niets te raden over.

Doorzichtige mode en lingerie die gezien mag worden

Zo bont gaan we het deze winter niet maken. De doorzichtige mode van winter 2022 2023 dragen we netjes een broekje én een beha. Maar daarmee ben je er natuurlijk nog niet. Hoe zien die eruit? Daarvoor kijken we naar de catwalks.

Zo zagen we bij Miu Miu bijvoorbeeld doorzichtige creaties met daaronder satijnachtige lingeriesetjes in zachte kleuren. Die setjes bestonden uit beugelbeha’s en boxershorts met elastieken boorden. Ook bij Fendi zagen we een soort hipsters of shorts maar dan in dunnere materialen en met een klein floddertje langs de randen. Ook de beha’s kwamen in hetzelfde materiaal en hadden zo’n floddertje.

Dat is best vernieuwend want gewoonlijk kiezen we voor naadloze lingerie onder transparante kleding en proberen we volumes en details te vermijden. We gaan dit seizoen de lingerie dus niet meer wegmoffelen, maar je setje mag gezien worden.

En hiermee komen we bij onze mode look van vandaag. Die is van het Italiaanse modehuis N21. Het maison voerde deze nieuwe lingerie-mag-gezien-worden trend tot in het extreme door. Ontwerper Alessandro Dell’Acqua showde een ragfijn huidskleurig doorkijkjurkje met daaronder een lingeriesetje in een dikke, winterse en mannelijke ruitenstof!

De beugelbeha is stoer met vrij brede zwarte banden en het broekje heeft een jaren ’60 snit met hoge taille. Juist door het setje in mannelijk materiaal uit te voeren verliest het het lingerieachtige en lijkt het veel minder snel dat je in je ondergoed door het leven gaat. Het mannelijke materiaal contrasteert bovendien supermooi met de lingeriefeeling van het jurkje zelf.

Uit deze look kunnen we weer een helemaal interessante dingen halen: 1. doorkijkjurkjes en rokken zijn hot, 2. je draagt ze met lingerie die gezien mag (moet) worden en 3. mannelijk-vrouwelijk contrasten doen het nog altijd goed.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.nl, het lifestyle magazine voor trendy vrouwen.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE