Trendystyle | Beauty | Met dit finger wave kapsel voor 2023 is het shinen!

Met dit finger wave kapsel voor 2023 is het shinen!

Finger wave kapsels blijven fascineren. Ook in de haartrends voor 2023 zien we ze terug. Maar ga niet het nieuwe jaar afwachten!

Finger waves
Finger wave kapsel bij de modeshow van Giambattista Valli voor lente zomer 2023. Foto Charlotte Mesman

Finger wave kapsels mogen dan inmiddels zo’n honderd jaar oud zijn – de klassieke finger waves stammen uit de jaren ’20 en ’30 van de vorige eeuw – ze blijven hun aantrekkingskracht houden. De modeontwerpers halen ze bij tijd en wijle weer uit de kast, maar dan wel met een moderne touch. Voor lente zomer 2023 was het de Italiaan Giambattista Valli die voor zijn modellen een finger wave kapsel koos.

Finger waves
Finger wave kapsel bij de modeshow van Giambattista Valli voor lente zomer 2023. Foto Charlotte Mesman

Valli koos voor een klassieke waves waarbij de rest van het haar gladjes naar achteren is gestyled en in een lage paardenstaart in de nek bijeen is gebonden. De waves zijn met een flinke hoeveelheid haarproduct – vooral veel lak – tegen het hoofd geplakt.

Kenmerkend voor de kapseltjes is de grote wave aan de zijkant van het gezicht. Die golfbeweging bedekt de slapen voor een groot deel en loopt dan óver het oor door naar achteren. Op deze manier blijven de oren vrij!

Trend alert: oren in het zicht is een haartrend die al een tijdje aan de gang is en ook in 2023 gaan zien. Overigens moet je je daar wel gemakkelijk bij voelen. Je mag je waves natuurlijk ook zo stylen dat ze je oren bedekken.

Hoe maak je die finger waves?

Finger waves maak je je met behulp van – je raadt het al – je vingers! Backstage bij de modeshows keken we deze kunst van de hair stylists af. Onze tutorial is van een paar jaartjes geleden, maar laat zo goed zien hoe je te werk moet gaan dat we je hem niet willen onthouden.

Zo maak je finger waves. Hair stylist Franco Curletto. Video ADVERSUS

We zetten de stappen voor je onder elkaar:

1. Maak je haar een beetje nat met een plantenspuit met water.
2. Breng een behoorlijke grote hoeveelheid mousse op het haar aan.
3. Kam de mousse door het haar met een fijne kam.
4. Trek een scherpe scheiding. Dat kan een zij- of middenscheiding zijn.
5. Haal de kam nogmaals door het haar zodat het goed glad is en gebruik wijsvinger, middelvinger en ringvinger om het haar in golfbewegingen te duwen.
6. Zet de golfbewegingen vast met klemmen.
7. Laat de finger waves drogen. Je kunt het ook droog föhnen.

Finger waves. Het ultieme party kapsel

Als je het ons vraagt, zijn finger waves het ultieme party kapsel. Het is ook supercool voor de Feesten 2022. Vanzelfsprekend mag je je eigen interpretatie erop los laten. Zo kun je bijvoorbeeld de rest van je haar nonchalant los laten hangen. Je kunt het ook krullen. Of het samenbinden in een strakke of juist warrige knot. Kortom, geef dit kapsel een persoonlijke twist mee.

Klik hier voor kapseltrends voor de heren

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.nl, het lifestyle magazine voor trendy vrouwen.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE