Trendystyle | Fashion | Fugly shoes. Modellen durven (bijna) alles te dragen. Wat jij?

Fugly shoes. Modellen durven (bijna) alles te dragen. Wat jij?

Modellen houden wel van een beetje shockeren en dat doen ze (ook) met fugly shoes. Zo doe je dat!

Streetstyle modellen off-duty
Streetstyle modellen off-duty. Shockeren met fugly shoes. Foto Charlotte Mesman

In de mode houdt men wel van een beetje shockeren. Dat geldt ook voor de fashion modellen. Die hebben een voorliefde voor de zogenaamde ‘fugly shoes’, dat is f*cking ugly shoes’. Tijdens de Paris Fashion Week voor herfst winter 2023 2024 zagen we weer opvallende exemplaren voorbijkomen.

Fivefingers schoenen

Streetstyle modellen off-duty
Streetstyle modellen off-duty. Shockeren met fugly shoes. Foto ADVERSUS

Zo zagen we bij de modeshow van Loewe een model met fivefingers schoenen. Ze droeg ze onder een wijde spijkerbroek die ‘belpijpen’. Verder bestond haar look uit een gebreide trui, een grijs spijkerjack en een ietwat etnische sjaal. Onder zo’n outfit zou je dit soort schoenen niet verwachten. En juist dat maakt het zo leuk. Dat je gewoon even twee keer kijkt en denkt: ‘Tjee, zo kan het ook!’

Sloffen

Streetstyle modellen off-duty
Streetstyle modellen off-duty. Shockeren met fugly shoes. Foto Charlotte Mesman

Datzelfde dachten we bij het zien van de look van model Sarah Brown. Het model droeg een donkergroene Adidas joggingbroek met een paarse hoodie met afbeelding en een leren  jack met lichte mouwen. Op zich al een bijzondere look. Daaronder droeg ze dan nog eens een paar zwarte veterschoenen/sloffen met open achterkant met daarin sokken met een blauw tie-dye patroon. Je moet er maar opkomen!

Hoe draag je fugly shoes?

Er is maar één manier om fugly shoes te dragen. Te kust en te keur voor een shockerend effect maar vooral ook met een flinke dosis zelfverzekerdheid. Als je je maar een pietsje ongemakkelijk voelt op je fugly schoenen dan is het advies: ‘Niet doen!’ Alleen als je deze schoenen nonchalant en met ironie draagt, kom je ermee weg.

Klik hier voor de streetstyle mode voor de heren

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Door

Charlotte

Charlotte Mesman is Fashion & Beauty Director van Trendystyle.nl. Ze werkte als model in Milaan, was advocaat en richtte Trendystyle op. Elk seizoen is ze bij de Fashion Weeks in Milaan en Parijs te vinden.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE