Trendystyle | Beauty | Tegenwoordig koop ik mijn beauty producten online. Check deze tips

Tegenwoordig koop ik mijn beauty producten online. Check deze tips

Een lippenstift of geurtje online kopen? Vroeger zou ik er niet over gepiekerd hebben maar tegenwoordig koop ik mijn beauty producten online.

Beauty producten online kopen
Beauty producten online kopen. Check deze tips

De afgelopen jaren is er veel veranderd in de wereld en wij veranderen mee. Zelfs kleine persoonlijke gewoontes worden anders. Zo koop ik steeds vaker mijn beauty producten online, iets wat ik vroeger voor onmogelijk zou hebben gehouden. Want hoe kies je nu een crème, een lippenstift of een geurtje zonder het in handen te hebben gehad? Het antwoord op deze vraag is – wederom – online te vinden.

Natuurlijk vind ik het nog steeds leuk om af en toe rond te struinen in een parfumerie, om geurtjes op te spuiten en testers uit te proberen en de mening van een ervaren verkoopster te horen maar ik merk toch dat ik daar minder behoefte aan heb dan vroeger.

Routine aankopen

Vooral met routine-aankopen is het gemakkelijk om online te kopen. Ik ben bijvoorbeeld al sinds jaren verslaafd aan DiorAddict (zou het in de naam zitten?) van Dior natuurlijk, en elke keer als ik er weer een flacon doorheen gejaagd heb, wordt een nieuwe fles met een druk op de knop aan huis bezorgd. Hetzelfde geldt voor huidverzorgingsproducten tot mijn routine horen. Daar hoef ik echt de stad niet meer voor in.

Consumer wiser

Maar er is nog iets anders. En dat is dat we met z’n allen door de jaren heen veel consumer wiser zijn geworden. We weten veel meer over de allernieuwste make-up trends maar ook over de werking en ingrediënten van cosmetica dan vroeger. Dat komt door de enorme hoeveelheid aan informatie die online te vinden is.

Zo verslind ik artikelen die ingaan op de ingrediënten die in een anti-aging crème moeten zitten zoals hyaluronzuur, vitamine A, C en dergelijke. Ik ben echt een freak als het aankomt op de effectieve hoeveelheid van werkzame stoffen en check de ingrediëntenlijsten van A tot Z. Dat is dan ook meteen een reden waarom online kopen zoveel gemakkelijker is. Je kunt in alle rust alles uitpluizen.

En dan zijn er nog de bloggers en de commentaren onder de producten die je meteen meegeven hoe zij een crème, een lippenstift of een geurtje ervaren hebben. Ook hun meningen zijn reuze handig om voor jezelf het plaatje compleet te maken en gerichte aankopen te doen.

Hoe doe je het met kleuren?

Met het kiezen van kleuren (bijvoorbeeld in geval van een foundation of lippenstift) blijft het natuurlijk oppassen, maar ook daarvoor zijn de commentaren van consumenten die je zijn voorgegaan reuze handig. Bovendien zijn er tegenwoordig ook websites te vinden die je helpen bij het vinden van de kleur die voor jou geschikt is. Het kan ook nuttig zijn om eens te kijken welke producten en kleuren bloggers en TikTokkers die qua huidskleur in jouw richting komen.

Beauty producten online kopen. Praktische tips

Waar ik wel altijd op let, is of een verkoopsite betrouwbaar is. Niet alleen omdat je veilig wilt betalen en zeker wilt zijn van de levering maar ook omdat er, net zoals in de mode, in de beauty wereld ook niet-originele producten te koop worden aangeboden. En verder wil je niet een beauty product in je maag gesplitst krijgen dat tegen de einddatum van de houdbaarheid aan zit. Let ook even op de leveringstijd en leveringskosten.

Al met al komt er dus heel wat research bij kijken. Vooral het onderzoek naar de beauty producten, hun ingrediënten en consumer ervaringen is belangrijk, maar ook leuk. Ik doe er altijd enorm veel nieuwe kennis en ideeën van op, over trends, de producten zelf  en het gebruik ervan, zodat ik mijn beauty aankopen nog gerichter kan doen.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.nl, het lifestyle magazine voor trendy vrouwen.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE