Trendystyle | Beauty | Glitter is dé make-up trend voor 2023

Glitter is dé make-up trend voor 2023

Glitter is terug. Voor je mond voor ook voor je ogen. Het is dé make-up trend voor 2023. Bekijk onze backstage foto’s en video.

Make-up trend voor 2023
Glitter op de oogleden en in de wenkbrauwen. Gloss op de mond. Backstage bij Hui. Foto Charlotte Mesman

Glitter is terug in de make-up. Zo mag je over je lippenstift best wat pigmenten zetten voor een feestelijke look. Maar je mag er net zo goed je ogen mee opmaken. Glitter is dé make-up trend voor 2023.

Backstage bij de modeshow van Hui zomer 2023. Glitter op de oogleden, wenkbrauwen en slapen. Video by ADVERSUS

Make-up trend: glitter op je lippen

Tijdens de online make-up class van MAC Cosmetics voor winter 2022 2023 die wij bijwoonden, vertelden de make-up artiesten ons al over glitter. Die komt terug in de lippenstift als ‘frosty lips’, een textuur uit de jaren ’90 die weer helemaal hot is. Deze trend wordt wel ‘90’s frost’ genoemd.

Zo’n frosty lippenstift geeft je lippen een soort bevroren look mee. Alsof er kleine ijskristalletjes op liggen. Het ziet er ook een beetje metaalachtig uit. Over zo’n frosty textuur, vertelden de MAC make-up artiesten mag je ook wat pigmenten doen. Die tip je met je vingers in je lippenstift.

Glitter op je oogleden maar ook op je slapen

Make-up 2023
Glitter op de oogleden en in de wenkbrauwen. Gloss op de mond. Backstage bij Hui. Foto Charlotte Mesman

Maar ook op andere plekken in je gezicht mag je met glitter spelen. Je kunt er je oogleden mee opmaken maar je mag de glitter ook in je wenkbrauwen doen, of zelfs richting je slapen aanbrengen. Deze make-up trend wordt door MAC ‘misplaced metals’ genoemd, en eigenlijk zegt dat al alles.

Maar dan is het toch wel heel erg leuk als je backstage bij de modeshows letterlijk tegen zo’n trend aanloopt. Het gaat dan allemaal veel meer leven. Bij Hui in Milaan bijvoorbeeld zagen we superfijn goudglitter dat de visagisten backstage niet alleen op de oogleden van de modellen hadden aangebracht maar ook in de wenkbrauwen. Bij sommige modellen waren er zelfs wat bladgoud, als een soort vlindervleugels, op de slapen aangebracht.

Bladgoud als make-up
Bladgoud als make-up. Gloss op de mond. Backstage bij Hui. Foto Charlotte Mesman

Deze make-up looks zijn gemakkelijk na te doen. Eigenlijk kan het niet misgaan. En als er wat goudglittertjes op je wangen vallen die daar niet thuis horen, verwijder je ze met een stukje (niet al te sterk) plakband.

Bladgoud velletjes kun je tegen een zacht prijsje op internet kopen. Je kunt er echt heel mooie make-up looks mee maken, maar wel even uitkijken met het aanbrengen want het plakt enorm snel. Je handen moet goed droog zijn. Een beetje talkpoeder op je handen wil ook helpen.

Bekijk de backstage foto’s maar eens en ga aan de slag met deze make-up trend voor 2023. Vergeet niet om ook onze backstage video te bekijken!

Klik hier de beauty trends voor de heren

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Door

Charlotte

Charlotte Mesman is Fashion & Beauty Director van Trendystyle.nl. Ze werkte als model in Milaan, was advocaat en richtte Trendystyle op. Elk seizoen is ze bij de Fashion Weeks in Milaan en Parijs te vinden.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE