Trendystyle | Fashion | Mode look van de dag: de modekleur roze voor het ultieme dopamine dressing effect

Mode look van de dag: de modekleur roze voor het ultieme dopamine dressing effect

Boost je humeur en je modelook voor de herfst met de mode kleur roze. Roze is een topkleur voor herfst winter 2022 2023.

De modekleur roze in de street style mode winter 2022 2023
De modekleur roze. Foto Charlotte Mesman

Herfstdip? Geef je dagen kleur en boost je humeur met dopamine dressing. Het is bewezen dat vrolijke en uitbundige kleuren een positieve effect op ons humeur hebben. De modekleur roze bijvoorbeeld is een kalmerende kleur die wordt geassocieerd met liefde, zachtheid en vrouwelijkheid.

De modekleur roze

Roze neemt in de collecties voor winter 2022 2023 een belangrijke plaats in. Je hoeft de catwalkfoto’s van Valentino er maar bij te pakken om dat te weten. In die modecollectie was nagenoeg alles roze. De collectie heet dan ook Pink PP Collection waarbij PP voor Pierpaolo Piccioli, Valentino’s creatief directeur, staat. Roze is dus nog steeds een kleur die we veel gaan zien en dragen.

Roze lakjas in de street style mode

Prada winter 2022 2023
Roze lak trench coat op de catwalk van Prada voor herfst winter 2022 2023. Photo courtesy of Prada

Een ander voorbeeld van roze in de wintermode is de lakjas die we op de catwalk voor winter 2022 2023 van Prada zagen. Het is heel goed mogelijk dat de influencer op onze street style zich door die roze jas van Prada heeft laten inspireren. Influencers haken nu met hun looks nu eenmaal graag aan het showende modehuis en deze influencer fotografeerden we – je raadt het al – bij Prada.

De modekleur roze in de street style mode winter 2022 2023
De modekleur roze. Foto Charlotte Mesman

Laten we de look even onder de loep nemen. Waarschijnlijk is-ie al te koud voor Nederlandse herfstdagen (in Milaan ging het nog net), maar zo’n fris blauwwitte gestreepte blouse doet het altijd goed in combinatie met roze. Wat de influencer er verder onder draagt, is niet te zien maar voeg er een spijkerbroek aan toe, en je hebt een fashionable herfstlook.

De witte pumps kun je vervangen door laarzen of misschien stoere mocassins (altijd heel Prada). Dit is een look waar je alle kanten mee op kunt. De witte teddytas vinden we een leuk idee – teddy tassen zijn een modetrend voor herfst winter 2022 2023 – maar voor de winter (ook voor de zomer) is een donkerdere kleur misschien wat praktischer.

Tot slot nog even iets voor de hair look: de middenscheiding met strak naar achteren getrokken haar blijft een geliefde haartrend onder de influencers. Het is dan ook een super stylish altijd-goed look.

Bekijk de street foto’s maar eens en laat je inspireren voor jouw herfstlook.

Klik hier voor streetstyle mode voor de heren

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Door

Charlotte

Charlotte Mesman is Fashion & Beauty Director van Trendystyle.nl. Ze werkte als model in Milaan, was advocaat en richtte Trendystyle op. Elk seizoen is ze bij de Fashion Weeks in Milaan en Parijs te vinden.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE