Trendystyle | Fashion | Dit is de goedkoopste nieuwe modetrend voor 2023: sportsokken!

Dit is de goedkoopste nieuwe modetrend voor 2023: sportsokken!

Op zoek naar een snelle update van je look? Experimenteer met de goedkoopste modetrend voor 2023: de comeback van sportsokken.

Modetrend voor 2023. Sportsokken
Modetrend voor 2023. Sportsokken. Foto Charlotte Mesman

Misschien heb je het al opgemerkt: dikke sokken, maar ook sportsokken (!), komen terug in beeld. Je draagt ze hoog opgetrokken, tot halverwege de kuit of ook hoger. Het is ongetwijfeld de goedkoopste modetrend voor 2023.

Hoog opgetrokken sokken

Op de catwalks voor winter 2022 2023 kwamen we ze volop tegen. Miu Miu showde mocassins en balletschoenen – plat en met hoge hak – met daarin wollen ribbelkousen die waren opgetrokken tot bijna aan de knie.

Chanel ging zelfs een stap verder en kwam met gebreide kousen in gemêleerde wol tot aan het dijbeen die in – let op! – pumps werden gedragen.

Streetstyle mode

Modetrend voor 2023. Sportsokken
Modetrend voor 2023. Sportsokken. Foto Charlotte Mesman

Ook tijdens de Fashion Weeks zagen we al volop hoog opgetrokken kousen en sokken tegen. Die werden letterlijk overal in gedragen. In sandaaltjes, platte sandalen, pantoffelschoenen, pumps, combinaties die vrij ongewoon zijn. En verder piepen ze ook boven de randen uit van motorlaarzen en kaplaarzen.

Sportsokken

Maar de échte trend moet volgens ons nog komen, en dat is een huge comeback van sportsokken. In Azië, waar veel trends vandaan komen, zien we ze al volop dragen.

Het idee is dit: je draagt ‘ordinaire’ sportsokken, die sokken die je gewoonlijk in de sportschool draagt, in je schoenen of sneakers. Die sokken trek je op tot halverwege je kuit. Je draagt deze combi letterlijk overal onder. Bijvoorbeeld straks, als de temperaturen het weer toelaten, shorts of een minirok.

Met andere woorden: die onzichtbare no-show sokken die we de afgelopen jaren in sneakers, mocassins en laarzen dragen, zijn helemaal uit de mode. Kijk maar eens uit naar een paar stoere mid-calf sokken of sportieve ribbelkousen, ook in kleur, het liefst met een paar flinke strepen en update je look. Supercool!  

Klik hier voor de nieuwste modetrends voor de heren

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Door

Charlotte

Charlotte Mesman is Fashion & Beauty Director van Trendystyle.nl. Ze werkte als model in Milaan, was advocaat en richtte Trendystyle op. Elk seizoen is ze bij de Fashion Weeks in Milaan en Parijs te vinden.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE