Trendystyle | Fashion | Modelook van de dag: teddyjas met dasje

Modelook van de dag: teddyjas met dasje

Tijdens de Fashion Weeks stuiten we op spannende modelooks. Wie zou het nu in zijn hoofd halen om een teddyjas met een dasje te combineren?

Modelook van de dag; teddyjas met dasje
Modelook van de dag; teddyjas met dasje. Streetstyle mode winter 2022 2023. Foto Charlotte Mesman

In de mode mag je inspiratie putten uit werkelijk alles. Ook uit de winterkou, de lage temperatuur op de thermostaat en het laag-over-laag principe. Juist die laagjeslooks kunnen heel leuk zijn. Als je look dan ook eens afmaakt met een paar rake mode accessoires kan het al snel een influencer-achtige twist met een hoog fashion gehalte krijgen. Zoals onze modelook van de dag: teddyjas met dasje.

Modelook van de dag; teddyjas met dasje
Modelook van de dag; teddyjas met dasje. Streetstyle mode winter 2022 2023. Foto Charlotte Mesman

Oké, het kerstboom-effect ligt altijd op de loer. Wees daarop bedacht! Less is more, is nog altijd een waarheid als een koe. Toch kun je vaak best heel ver gaan zonder dat je als een stoplicht of discotent door het leven gaat. Laten we de streetstyle look op onze foto’s even analyseren.

Neutrale kledingstukken als basis

De basis – en dat is misschien het geheim – zijn vrij neutrale, bijna klassieke kledingstukken: een donkere broek met vloeiende lijnen, een witte blouse, een donker gilet, een gebroken witte teddy, zwarte mocassins, een beige handtas. Op zich zou je hier al een look hebben.

Neon kleur accenten

De combinatie neutrals plus neon kleur accenten is een beproefde modetruc. We gaan ‘m in de modetrends voor lente zomer 2023 weer volop zien. Het kan, zoals in deze look, gaan om een combi van zwart-wit met neon kleuren maar nog moderner is het om bijvoorbeeld een bleekgroene tint als neutral te nemen en deze op te pimpen met een neon groene flash. Dat even als extra tip. Terug naar onze look.

Modelook van de dag; teddyjas met dasje
Modelook van de dag; teddyjas met dasje. Streetstyle mode winter 2022 2023. Foto Charlotte Mesman

Daarna komen we verschillende felle kleuren tegen: de hardroze sjaal die om het handvat van de tas is gestrikt, de kobaltblauwe lange blouse die onder de witte blouse uitkomt en last but not least de acid gele das met idem dito oorbellen. Finish touch is de goudkleurige broche met parel.

Gucci?

Al met al zien we in deze look een sterke hint naar Gucci. De zonnebril is geïnspireerd door de wintercollectie van het Italiaanse modehuis. Daarin kwamen we – als eerste exit op de catwalk – een soortgelijke zwarte bril met oranje glazen tegen, evenals de combinatie van witte blouse met dasje, die dan bij Gucci wel niet geel was, maar dat is een detail.

De moraal van het dit streetstyle verhaal

De moraal van het verhaal? Dat je je best aan wat spannende combinaties mag wagen, dat fashion fun is, dat je een teddyjas best met een dasje mag dragen. En dat je een zonnebril met gekleurde glazen met neon oorringen en haarspeldjes mag combineren. Dat je je fantasie mag laten gaan en je de winterdagen heel goed kunt opleuken met spannende mode vondsten.

Klik hier voor de modetrends voor de heren

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Door

Charlotte

Charlotte Mesman is Fashion & Beauty Director van Trendystyle.nl. Ze werkte als model in Milaan, was advocaat en richtte Trendystyle op. Elk seizoen is ze bij de Fashion Weeks in Milaan en Parijs te vinden.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

NIEUW OP TRENDYSTYLE